Hírek

2015.04.21. 17:46

Verseny Bálint Ágnes könyveiből - Hat település alsótagozatosai vetélkedtek

Adony – A helyi iskola tanítói szervezték a hagyományos Bálint Ágnes Olvasóverseny döntőjét kedden.

Pekarek János

Tizenhatodszor rendezték meg a környék iskolásai számára Adonyban azt az olvasóversenyt, amelynek idei döntője kedden fejeződött be a kisváros művelődési házában.

A kezdetben különböző magyar gyermekírók (Lázár Ervin, Csukás István, Kálnay Adél) műveire koncentráló vetélkedő 2005-től Ecsődi László kezdeményezésére változott Bálint Ágnes Olvasóversennyé: az írónő ugyanis Adonyban született.

Minden évben valamely Bálint Ágnes-könyv tartalmából, mesevilágából kell bizonyítaniuk felkészültségüket a gyerekeknek. Idén Az elvarázsolt egérkisasszony volt a kiválasztott kötet. 32 alsótagozatos csapat vetélkedett a levelező versenyben – közülük 15 csapatot hívtak meg az adonyi döntőbe: Rácalmásról, Perkátáról, Pusztaszabolcsról, Besnyőről, Beloianniszról, Adonyból – Nagyvenyimről nem érkeztek meg a versenyzők.

A döntőben különböző feladványokat kellett megoldaniuk a csapatoknak. Az első háromban pusztaszabolcsiak végeztek, győzött az Egerentyűk csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!