Hírek

2017.07.16. 15:20

Kemény próbatétel volt a nyeregben ülőknek és fogatot hajtóknak

PERKÁTA - A lóbarátoké volt a terep szombaton Perkátán. Ügyességi versenyeken bizonyíthattak a helyből és a környező településekről érkezők.

Horváth Dóra

Szombaton, július 15-én tartották meg immár negyedik alkalommal a Perkátai Lovas Találkozót. A program főszervezője idén is Oláh István volt, akihez a csatlakozott Perkáta Nagyközség Önkormányzata, valamint a Grund Vándorkupa megrendezésével Horváth István.

A megmérettetésre nemcsak helyből, hanem a környező településekről is érkeztek versenyzők, akik vagy a hátas, vagy a lovaskocsis ügyességi kategóriában szerettek volna bizonyítani. A program 10 órakor kezdődött, a hátas ügyességi kategóriával. A kialakított pálya izgalmas versenyt ígért: különböző típusú ügyességi feladatok, szalmabála-kerülés és persze az elmaradhatatlan vizesárok várta a lovakat és lovasaikat, akik frappánsan vették az akadályokat. A szoros küzdelem nyertesei a következők: első helyen a perkátai Rác Roland végzett, második Keresztúri Balázs, a harmadik Szász József lett, s külön kiemelendő, hogy mindhármukat csupán tizedmásodpercek választottak el a másik eredményétől.

A lovasok után rövid szünet következett, ami alatt a perkátai népművészeti foglalkozás csoportjai mutatták be néptánc-koreográfiáikat a közönségnek. Hagyományosan itt hirdették ki az Év táncosa cím nyerteseit, akik a 2016/2017-es tanévben: Fazekas Julianna, Tamás Péter, Wéber Viktória, Vigházi Zétény, Tamás Viktória és Vasinka Dávid lettek. Oklevélben részesült a kiemelkedő közösségi tevékenységéért László Ádám, Tamás Viktória és Rácz Noémi. Ebéd után a lovaskocsisoké volt a pálya, kezdetét vette a számukra kialakított akadályverseny.

A hajtók között nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is megtalálhatóak voltak, és valamennyien kitartóan küzdöttek, hogy ők vihessék haza a nyertesnek járó trófeát. A verseny végeredménye a következőképen alakult: az elsőnek járó díjat Cséri István, a második helyezettét Millei Ferenc, a harmadikét pedig Ravasz Zoltán nyerte el. A versenyzők számára külön díjakat ajánlott fel a Perkátai Polgárőrség. A lóhátasok közül Horváth Sándor, valamint a legfiatalabb versenyző, Márkó Balázs részesült jutalomban. A lovaskocsis ügyességi verseny indulói közül Győrik László vehetett át díjat. A legfiatalabb hajtókat szintén kiemelték, ők Cséza Milán, Hallósy Botond és Gergő, valamint Király Zsüliett, akik ifjú koruk ellenére hihetetlenül teljesítettek a versenyen.

A nap egyéb programjai között nem csak a lóbarátok találtak maguk számára érdekességet: a Turul Íjász Szakosztály íjászkodási lehetőséget biztosított kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a futballt szeretők a Grund Vándorkupa csapatainak szurkolhattak, különlegesebbnél különlegesebb portékáikkal vártak mindenkit a kirakodóvásárosok, a gyerekek a légvárban és a csillámtetkósnál múlathatták az időt, valamint büfé, vattacukor és popcorn árus állt mindenki rendelkezésére egész nap.

Este bállal zárult a rendezvény, ahol a Meteor Band szolgáltatta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!