Hírek

2014.10.02. 17:30

Már nagyon nehezen viseltük a szúnyoginváziót

Dunaújváros - Sokan panaszkodtunk a szúnyogok szaporaságára. Hétfőn megrendelték az irtásukat, csütörtökön irtottak.

Pekarek János

Olvasóink is megemlékeztek arról a szúnyoginvázióról, ami az utóbbi napokban sújtotta a várost (és környékét). Az egyik közösségi oldalon például gyűjtést ajánlott az egyik hozzászóló a szúnyogirtás költségeinek fedezéséhez, mivel úgymond már elege van a csűrdöngölő jellegű csapkodásokból.

A problémát érzékelték a városházán is. Pálfi-Németh Tünde sajtószóvivő érdeklődésünkre: lesz-e szúnyogirtás, azt válaszolta: a polgármesteri hivatal zöldterületi felelőse, Szabó László már hétfőn megrendelte a vérszívók gyérítését a munkát eddig is végző vállalkozástól. Azonban három napot várni kell a gyérítés megkezdésével, hogy értesíthessék a méhészeket: a hasznos rovarokat mikor kell óvni a vegyszerektől.

A duplaszárnyú AN-2-es sok gyötrelemtől megszabadít minket, a szúnyogokat permetezve

Mindenesetre a földi bázisú gyérítés már szerdán megkezdődött a városban. Elsősorban a növényzettel sűrűn benőtt területeken, a kertvárosi részeken, tehát Pentelén, az Újtelepen, a Duna-parton végezték el ezt a munkát.

A levegőből végzett szúnyoggyérítést pedig csütörtökre időzítették: a kisapostagi repülőtéren sikerült is lencsevégre kapnunk azokat az AN-2-es típusú, duplaszárnyú repülőgépeket, amelyek közül egy az esti órákban, a naplemente és a sötétedés között végigpermetezte felülről a várost.

Pálfi-Németh Tünde megjegyezte: remélik, hogy az idén nem lesz szükség több szúnyoggyérítésre. Ám, ha az időjárás (értsd: a sok eső, párás, ködös idő, viszonylagos meleg) miatt mégis tovább szaporodnának a szúnyogok, akkor a városháza munkatársai megteszik a megfelelő lépéseket a gyérítésük érdekében.

Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó századostól, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is igényelheti egy közösség a szúnyoggyérítést. Ők nem terveznek több ilyet.




Címkék#szúnyog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!