Hírek

2016.09.01. 17:30

Vezetékeket is kicserélnek a megbízható távfűtés érdekében

Dunaújváros - A biztonságos távfűtés érdekében cserélnek alkatrészeket a Béke körút, Mátyás király út mellett.

Pekarek János

Hetek óta tart a munka a Béke városrészben, a Béke körút és a Mátyás király út kereszteződésében. Ott jártunkkor éppen a sarkon hatalmas gödröt ástak a Dunaújvárosi Víz- és Csatornaművek (DVCSH) Kft. munkatársai, és hatalmas csöveket, egyéb alkatrészeket szereltek.

Megtudtuk: a munka lényege, hogy a távfűtő rendszer egy vezetékszakaszát kicseréljék. Még a fűtési szezonban ugyanis csőtörés történt ezen a szakaszon: akkor a legfontosabb feladat természetesen az volt, hogy gyorsan elhárítsák a hibát, a szolgáltatás minél hamarabbi folytatása érdekében.

Most, azaz a szolgáltatási szünetben, július végén ismét felbontották azt az árkot: kívülálló számára bosszantóan gyakran ásva azon a ponton.

Hosszú Pál és Bodor István a Béke körúti munkagödörben
Fotó: Ady Géza

Azonban a valóságos ok az, hogy most nem egyszerű hibaelhárításról van szó.

Ezúttal, amikor nem sürget a szolgáltatás minél gyorsabb helyreállításának igénye, a teljes vezetékszakaszt kicserélik, a csatlakozó aknával és az akna fedelével együtt, hogy hosszabb távra biztosítsák a megbízható működést.

A csere befejezésének tervezett határideje szeptember 30. A munkát a DVCSH munkatársai végzik.

Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert ez a tevékenység az első naptól kezdve mindmostanáig az önök tudósítójának szeme előtt zajlott. A szó szoros értelmében, ugyanis lakásom összes ablaka a munkaterületre néz.

S talán hihetetlennek hangzó dolgot kell elmondanom: a munkagödörben és környékén dolgozó emberek nagyon komolyan veszik feladatukat! Nincs lazsálás, támaszkodás, még esőben is dolgoztak! Példamutató módon...

Címkék#távfűtés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!