Hírek

2014.06.24. 17:05

Nyári tábor az MMK-ban minden korosztálynak

Filmvetítés, kézműveskedés, színházi előadás, szabadtéri programok, mesevetélkedő – csak néhány a kézműves tábor programjából.

Kovács Anita

Jókedvű társaság fogadott bennünket kedden az MMK földszinti színháztermében. A nyári kézműves táborban résztvevő gyerekek huszonöt-harminc fős csapata éppen dekupázs (szalvétából készített kép) készítéséhez készülődött. Előtte az udvaron labdázással töltötték az idejüket – az is jó móka volt!

Önfeledt labdázás – a kézműves táborozók nemcsak a terembéli foglalkozásokon, hanem az udvari játékokban is nagyon ügyesek (Fotók: Ady Géza)

Kováts Rózsa tizennegyedik éve vezetője a kézműves-tábornak

A táborvezető, Kováts Rózsa pillantása és kissé dorgáló hanglejtése pillanatok alatt csendesebbé „varázsolta” az egyébként lázasan dolgozó, folyamatosan kérdező gyereksereget. Ebből is egyértelműen látszott: ez már most egy jól összeszokott csapat. Hogy is ne lenne az, hiszen a táborvezető elmondása szerint néhányan már a második tábori hetüket kezdték kedden.

Újabb feladat? A lelkes kis csapat alig várja, balról: Tamás Fanni,Nyuli Adrienn, Plesz Orsolya, Komlósi Alíz és Cserni Ágota

Néhány perc és nyit a tábor – Zeker Norina, Rácz Lia és Mendi Virág Éva addig még elbeszélgettek

– Heti turnusokban egészen a július 21-vel kezdődő hétig indulnak táborok. Az óvodás középső csoportosoktól kezdve a kiskamaszokon át a felnőttekig, mindenkit nagy szeretettel várunk. Különféle anyagokból készítjük az alkotásainkat: szalvéta, filc, tojáshéj vagy hungarocell jelenti az alapot egy-egy ötletes műhöz. Most éppen a baglyos könyvjelző a sláger! De gyertyát is szoktunk önteni. A tábori program része ezen kívül a heti egyszeri színházi előadás, filmvetítés, és a nagy kedvenc, a mesevetélkedő!

Régi táborozókból lettek önkéntes segítők: Molnár Boglárka, Suska Kitti, Kandikó Lídia és KökényBernadett munkája nagyban hozzájárul a tábor sikeréhez, a vidám hangulat pedig garantált

Pötör Boglárka, az egyik segítő (jobbra) éppen a dekupázs-készítés rejtelmeibe vezeti be a kicsiket

Természetesen a sok színes program mellett az étkezés és a reggel nyolc óránál korábban érkező, vagy a tábor zárása - délután négy óra – után távozó gyerekek felügyelete is biztosított.

Kováts Rózsa tizennégy éve vezeti ezt a kézműves tábort, így az évről évre visszajáró gyerekek időközben óvodásból általános-, majd középiskolássá cseperedtek. Közülük jelenleg tizenegyen segítik önkéntesen a táborvezető munkáját. Szívesen jönnek és ahogy tapasztaltuk, legalább annyira jól érzik magukat, mint a táborozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!