Hírek

2015.05.27. 15:42

Programok a gyermeknapon - Baracson, Kisapostagon, Nagyvenyimen, Rácalmáson

Gyermeknapi programkavalkád lesz a hétvégén Baracson, Kisapostagon, Nagyvenyimen, Rácalmáson is.

Körmendi Erzsébet

Baracson például a hétvégét megtartják a családi eseményeknek, ünneplésnek. A települési gyermeknapi program május 29-én, pénteken 9 és 15 óra között a faluházba várja a nagyközség legfiatalabb polgárait. Bábjátékot, arcfestést, lovaglást és más kellemes elfoglaltságot kínálnak a szervezők a falubeli gyermekeknek.

Kisapostagon a napján, május 31-én, vasárnap lesz a nagy parti, méghozzá a polgármesteri hivatal környékén. Két helyszínen, a Halászkert kocsma udvarában, valamint a községháza mögötti Piac téren csalogatják a kicsiket és szüleiket jobbnál jobb programokkal. Az érdeklődők beülhetnek például egy rendőrautóba, kipróbálhatják a szirénát is, ha szeretnék. Korcsoportonként izgalmas vetélkedőkben bizonyíthatják ügyességüket, rátermettségüket. Trambulin, aszfaltrajz, arcfestés, kvíz-játék mellett a kicsiknek és nagyobbaknak külön-külön állítanak fel légvárat.

Nagyvenyimen mégsem a sportpálya (ahogyan előzetesen beharangozták), hanem a Kossuth Lajos Általános Iskola udvara ad otthont a hagyományos települési gyermeknapi programsorozatnak. A rendezvény május 30-án, szombaton 13 órakor kezdődik és 18 óráig tart. Kalandkamion, ugrálóvár, kézműves foglalkozás, csillámtetkó készítése, kutyás bemutató, pónilovaglás, lufihajtogató bohóc szerepel a repertoárban. Izgalmasnak ígérkezik a Két keréken elnevezésű motorsarok, ahol fotózási lehetőséget is kínálnak az érdeklődőknek Jobbágy Péter és Csömöri Krisztián közreműködésével. Bemutatkoznak a helyi mazsorettcsoportok, és a venyimi Szöcskék, sőt lesz peonza verseny és bemutató, valamint interaktív gyermekműsor is. Érdemes kilátogatni az iskola udvarára szombaton délután.

Rácalmáson is pazar lesz a gyermeknapi kínálat. Május 31-én, vasárnap a Jankovich-kúriában vigadhat az aprónép 14 órától. A Jankovich Miklós Általános Iskola és a Violin Művészeti Iskola diákjainak műsora nyitja a sort. Utánuk 14.30 órától a Mesekocsi Színház előadása szórakoztatja a közönséget, majd a fő attrakció következik 16 órai kezdettel: 100 Folk Celsius koncert. Zárásként, levezetésül a művelődési ház jazzbalett csoportjainak tapsolhatnak a kicsik és a felnőttek egyaránt. A rendezvény ideje alatt kézműves játszóház, arcfestés, népi játszótér, ugrálóvár, hajfonás, lufihajtogatás, pónilovaglás, büfé, fagylalt, jégkrém és egyéb finomságok várják a csemetéket a Jankovich-kúriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!