Hírek

2016.09.11. 19:05

Családi ünnep Pálhalmán - Szent Adorján napja alkalmából vigadtak a bv-sek

Dunaújváros - Családi napot tartottak szombaton Pálhalmán a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóinak.

Balla Tibor

A börtönőrök védőszentje Szent Adorján, ünnepét minden évben szeptember 8-án tartják. A hivatalos ünnepet követő hétvégén a Pálhalmai Agrospeciál Kft. és a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet szombaton vendégül látta dolgozóit, és azok családtagjait a pálhalmai futballpályán. Ahol sportos, zenés, programokkal, versenyekkel, bemutatókkal színesített nap várt mindenkit.

Ünnepelni való is akadt bőven, hiszen a hivatalos ünnepségen Budapesten öt pálhalmai dolgozó is elismerésben részesült. Pintér Sándor belügyminiszter a büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából, Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett bronz fokozatát adományozta Szili Csilla őrnagynak, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezetőjének.

Kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül az emlékplakett arany fokozatát adományozta Szántó József Istvánnak, a Pálhalmai Agrospeciál Mezőgazdasági Termelő, Értékesítő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának.

Kiemelkedő szakmai munkája és példamutató vezetői tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette büntetés-végrehajtási ezredessé, Pleszné Antal Ágnes alezredest, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnok-helyettesét. Kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül országos parancsnoki dicséretben és ajándéktárgyban részesítette Szloboda János századost, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági tisztjét. Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Vészics Lászlóné címzetes alezredesnek, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csoportvezetőjének.

Természetesen helyben is jócskán voltak, akik kiérdemelték az elismerést. Balázs Péter dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője elmondta, hogy a közel ötszáz fős állományból idén ötvennyolcan kaptak valamiféle elismerést. A parancsnok hozzátette, hogy immár huszonegyedik alkalommal ünneplik Szent Adorján, a büntetésvégrehajtás védőszentjének napját. Ezt különösen fontosnak tartja, hiszen a kilencvenes évektől egy új szellemiség, szakmaiság uralkodik Pálhalmán, amelynek egyik sarkalatos pontja, hogy a személyi állományról is komolyan kell gondoskodni. Érezniük kell, hogy a szakmához, az együvé tartozás, a megbecsülés is társul. A családi nap kiváló alkalom arra, hogy együtt legyenek, hogy elfelejtsék a feszült, megterhelő szolgálatokat, kicsit kiengedjék a gőzt a barátokkal, rokonokkal. Ilyenkor a szigorú függelmi rendszer is kicsit lazább, hiszen nem kell a felettesnél lejelentkezni, és az egyenruha is otthon marad a szekrényben. Persze most is akadtak, akik a szombati napon éppen szolgálatban voltak, őket később kárpótolják érte.

Azokat viszont, akik pihenőidejüket töltötték, őket a focipálya mellet felállított sátrakban, vagy az alkalmi színpad előtt, netán a kispályás meccsekre, a főzőversenyre, vagy a látványos bemutatókra várták.

Programokból jutott bőven, hiszen a színpadon tánc, zumba és Csadi Zoltán sanzonműsora zajlott, a kicsiknek állatsimogató, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, habparty, vagy a tűzoltók interaktív bemutatója kínált elfoglaltságot. A nagyoknak pedig fegyveres és kutyás bemutatók, majd este retró diszkó segített lazítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!