Hírek

2017.07.26. 18:30

Világversenyre készülnek az ország tehetséges motorcsónakosai Dunaújvárosban

Dunaújváros - A Szalki-szigeti strand melletti vízterületen jelenleg az ország legtehetségesebb fiatal versenyzői tréningeznek.

Szabó Szabolcs

- Ez idén a harmadik ilyen táborunk, természetesen a nyári szünet miatt ez a leghosszabb. A cél, hogy a hazánkat képviselő versenyzők minden kategóriában erősödjenek, fejlődjenek. Dunaújvárosban mélyreható hagyományai vannak a motorcsónaksportnak, így örültünk a nemzetközi és hazai szövetség felkérésének, hogy helyet adjunk ennek a tábornak - mondta el lapunknak dr. Sándor Péter, a tábor vezetője, a magyar motorcsónaksport egyik ismert alakja, aki kifejtette: a Szalki-szigeti strand melletti vízterületen jelenleg az ország legtehetségesebb fiatal versenyzői tréningeznek.

A vízben megoldandó feladatok mellett érdemes megemlíteni, hogy a szervezők már nagyban készülnek az augusztusi szemlére, amelyen több mint 10 ország közel száz versenyzője lesz majd ott.

Fontos mozdulatok - egy héten át gyakorolnak a tehetségek a szigeten
Fotó: Zsedrovits Enikő

Érdemes megemlíteni: a tavalyi évtől útjára indult a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség által kiemelten kísért Formula Future - A jövő bajnokai kategória Magyarországon. A Magyar Motorcsónak Szövetséget is felkérték, hogy 2017-ben rendezőként szolgálja ki a fiatal kategóriák a világbajnokságát.

E felkérés végett, idén augusztusban, Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten kerül megrendezésre az utánpótlás szempontjából igen fontos esemény.

- Úgy látom, hogy minden fontos szervezői részfeladatban jól állunk. A vártnál jóval több nevezés érkezett. Több mint tíz országból érkeznek majd hozzánk, reményeink több száz fős kísérettel, szurkolókkal. Szeretnénk egy emlékezetes versenyt rendezni, visszahozni a régi dunaújvárosi motorcsónak-versenyek hangulatát. Kezdés augusztus 9-én - tette hozzá Sándor Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!