Hírek

2017.06.20. 16:45

Vili bácsi köszöntésén - Hihetetlen kedéllyel és tartással élt meg kilenc évtizedet

DUNAÚJVÁROS Ritkán köszönthetünk olyan jó kiállású és életvidám férfiút kilencvenedik születésnapja alkalmából, mint most!

Pekarek János

Régi barátok találkoztak kedden délután a kilencven esztendős Rási Vilmos köszöntésén: Gombos István alpolgármester mellett dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és parlamenti titkára, Melkovics János is elment az ünnepségre, nagy és nagyon kellemes meglepetést okozva ezzel az ünnepeltnek.

Rási úr, azaz: Vili bácsi, ahogyan szólították, részt vett Galambos Dénes 2014-es választási kampányában, arcát adva a képviselőjelölt egy plakátjához. Melkovics János pedig több évtizedes kórusbeli társa volt neki.

Ugyanis Vili bácsi alapító tagja a Dunaújvárosi Vegyeskarnak - amelynek a mai napig is énekese. Márpedig egyik első feladata volt a városba érkezése után, hogy kórust szervezzen.

Régi barátok egy képen: (balról) Gombos István alpolgármester, Rási Vilmos, az ünnepelt, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és titkára, Melkovics János Fotó: Zsedrovits Enikő

1952-ben költözött a városba családjával...

Már az eddigiek is nagyon változatos és (a történelmet ismerve) hányatott életutat jeleznek. Hát még, ha hozzávesszük, hogy Rási Vilmos 1927. június 3-án: Csehszlovákiában, a magyarlakta Garamlökön született,

1946-ban költözött Magyarországra. Az sem volt itthon éppenséggel könnyű időszak...

Ám Vili bácsi hihetetlen kedéllyel és tartással élte át ezt a bizonyos kilenc évtizedet!

Hadd osszuk meg néhány figyelemreméltó bölcsességét: a hosszú és boldog élet három titka: a dal, a virág és a nők!

Vili bácsi felolvasta köszöntőinek kilencvenedik születésnapjára saját magának írott versét is, amelyben kissé pajkosan fohászkodik Istenhez, hogy adjon még neki egy, két, három évet... a századik születésnapjáig.

Úgy legyen!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!