Hírek

2016.07.23. 05:11

Mezőfalva: Családi ház kéményébe csapott a villám (frissítve)

Személyi sérülés nem történt. Kémény, tető és villamos berendezések károsodtak a reggeli villámcsapásban.

Horváth László

Szombat reggel fél hat környékén óriási dörrenésre ébredtek a mezőfalvi Tompa utcában. Összesen két csattanás hallatszott, melyből az egyik komoly károkat okozott. A kémény, a tetőszerkezet és valószínűleg a ház egy részének villamos hálózata is felújításra szorul.

- A hajnali rádió adását hallgattuk, mikor hatalmas robajjal szinte szétrobbant a kémény – mesélte a történteket a szerencsétlenül járt idős házaspár. Mindenfelé az udvaron termetes tégla - és paladarabok szétszórt maradványai hevertek. Még a ház melletti garázs tetejét is beszakította a lehulló törmelék! Félő volt, hogy az ott álló autóban is kárt okozott. Tizenöt éve költöztünk a faluba. Felújítottuk a tetőt, és most nagyon elkeseredettek vagyunk. Sajnos a villamos berendezéseket is megviselte a villámcsapás. A nappali csillárjának foglalatánál láthatóan kormos lett a plafon – mérte fel a károkat a házigazda.

A helyszínre kiérkező helyi és dunaújvárosi katasztrófavédők a szükséges energiaellátó berendezéseket kikapcsolták, a műszaki mentést elvégezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!