Hírek

2013.10.02. 14:45

Villámcsődület a mozi előtt - az egészség jegyében

Az egészség jegyében tevékenykednek a rostis diákok már hónapok óta.

Körmendi Erzsébet

Fejér megyében a szerdai, dunaújvárosi volt az első alkalom, amikor a fiatalok hódoltak a világ számos városában nagy népszerűségnek örvendő flash mob szenvedélyének. A Rosti Pál gimnázium tánctagozatos diákjai voltak az esemény mozgatórugói, a szervező pedig Bálint Judit tanárnő, akinek nagyon tetszett a fiatalok ötlete és lelkesedése. A flash mob ugyanis szabad fordításban villámcsődületet jelent: az emberek hirtelen összejönnek nyilvános helyen és látványos, vagy éppen szokatlan mozgással hívják fel a figyelmet. A rostisok a főiskola előtti parkban és a Dózsa mozi előtt táncoltak szerda délután.

Molnár Bernadett és Koskai Anett is táncolt a mozi előtt

A Láss csodát! Láss ezer csodát program keretében kenukat, bicikliket, sátrakat nyert az iskola. A diákok sport- és egészségtáborban nyaraltak a vakáció elején a papírgyári szabadidőközpontban. A tanévkezdés után biciklivel áttekertek a szomszédos kisvárosba, Rácalmásra. Jelenleg egy úgynevezett egészségkommandó is működik az intézményben. A nagy dobás a tegnapi, figyelemfelkeltő flash mob volt a mozgás jegyében, amelyhez a város más iskoláinak diákjai is csatlakoztak. Két rostis tanulóval beszéltünk, Molnár Bernadettel és Pálfi Nórával, akik egybehangzóan elmondták: szeretnék, ha minél több embert tudnának megmozgatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!