Visszatekintő: Szalagavatós évkezdés volt

2016. január 14., 06:45 szerző: Körmendi Erzsébet
komment
A dunaújvárosi eseményekről szóló múlt évi összefoglalónkat 2015 első három hónapjával kezdjük.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kötelezőkkel indítottuk a januárt: köszöntöttük az év első dunaújvárosi újszülöttjét, Botos Mónikát és szüleit megemlékeztünk az óévbúcsúztatókról, felidéztük az angyali segítség legfőbb pillanatait, figyelmeztettünk: óvatosan merészkedjenek a szabadstrand jegére, valamint az egyházakkal ünnepeltük a vízkeresztet...

Január elsejétől fizetőssé vált az eddig díjmentesen használható M8-as autópálya Pentele hídja, ami okozott némi bosszúságot, ám az országgyűlési képviselők, esetünkben dr. Galambos Dénes közbenjárására később a híd kikerült a díjfizetési körből. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Emlékplakettjét a dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelem Gyártó Zrt. volt tulajdonos vezérigazgatója, Juhász Ferenc vehette át dr. Parrag László helyi elnöktől. Valamint: bensőséges ünnepség keretében köszöntötte tagjai a helyi Pedagógusok Szakszervezete. Továbbá: üzemeltetőt váltott a Fabó Éva Sportuszoda: a korábbi üzemeltetőt, a DVCSH-t váltotta a DVG Zrt.

A Dunaújvárosi Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap olvasói ezúttal is megválasztották a hónap tanárát. A januári voksoláson tartoltak a dunaújvárosi pedagógusok, hiszen a képzeletbeli dobogóra három helyi tanár állhatott fel és a voksolást meggyőző fölénnyel Kurucz Gergely, a Rudas pedagógusa nyerte.

Emlékezetes zenei élménnyel ajándékozta meg közönséget az Újévi Gálakoncert. Közös nemzetközi program keretében német, belga, lengyel és török diákok és tanárok vendégeskedtek a Bánkiban az Erasmus program keretében - érmeprést készítettek.

A dunaújvárosi rendőrkapitányság ünnepi állománygyűlésén három civilt és egy rendőrt jutalmaztak, akik közös erővel fogtak el egy rablót január elején - a férfi késsel felfegyverkezve egy nemzeti dohányboltot akart kirabolni. Szintén rendőrségi esemény: nyilvános fórum volt a helyi kerékpárosok közlekedésbiztonságának aktuális helyzetéről, tervekről, lehetőségekről.

Jobbról: Bernadett, Laura, Molnár Kata és Zsófi a rendcsinálás egyik ellopott másodpercében támogatottjaink, Bugyikék nagyszobájában. Fotó: Ady Géza

Már januárban megírtuk: éjjel-nappal jól olvasható, takarékos és korszerű utastájékoztató táblarendszert épít ki a Volán...

Dunaújváros hulladékgazdálkodása, a szemétszállítás került a felvetések kereszttüzébe az év első közgyűlésén.

A kormány közel hatvan milliárd forint értékben átvállalta a kórházak lejárt tartozásait, ám cserébe elvárta, hogy az intézmények április 1-től már ne termeljenek további adósságot. A változások a Szent Pantaleont is érintették.

Februárban felvettük a kapcsolatot Jovány Barbarával és segítőivel - közreműködött a DH is abban, hogy beköltözhet az önkormányzat által felújított lakásba.

Szalagavatók időszaka volt az év eleje: képünkön a Hild végzősei

A hónap első szombatján átadták a főiskolán a diplomákat és a záróbizonyítványokat. Más: megkezdődtek a bértárgyalások az ISD Dunaferr Zrt.-nél, és megírtuk: márciustól bezár a Petőfi utcai, a Vörösmarty utcai és a Barátság utcai kisposta. Valamint: balesetveszély miatt lezárták a Petőfi Sándor Általános Iskola főépületéhez vezető hidat.

Kisjubileumot tartottak a Vállalkozók Bálján: ötödik alkalommal rendezték meg, hagyomány teremtődött.

Rövid, ám remek hangulatú kulturális látogatást tett a Kortárs Művészeti Intézetben Románia magyarországi nagykövetségének vezetője Alexandru Victor Micula. Valamint: kiváló szakemberek, Orsó-Ferling Bernadett, Pappné Házi Éva, Gróf Andrásné és Csepecz Ferenc vehette át a Dunaújváros Sportjáért-díjat.

Forgács János bácsi a holokauszt borzalmaira figyelmeztető vagonkiállítás részét képező egykori bőröndök között hallgatta a tárlatnyitó gondolatokat a diákokkal együtt

„Rettentően fáztam, ám a látvány feledtetett mindent - számolt be az Alpok feletti élményről a dunaújvárosi fotós, Hankusz Kálmán, aki társával, Földi Zoltán pilótával harminc nap alatt körberepülte a Földközi-tengert. A kivitelező készre jelentette a Római körút szociális célú városrehabilitációját, és elkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás.

Március első hétvégéjén sétával hívták fel a figyelmet az emlőrák veszélyeire. Továbbá: az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőit rendezték három szakmában, helyi résztvevőkkel. Jubileum: sok emlékezetes pillanatot idéztek, szemet gyönyörködtető produkciót és kiállítást láthattak és báloztak a Rosti kötelékébe tartozók március idusán - az intézmény alapításának 50. évfordulóját ünnepelték. A holokauszt borzalmaira figyelmeztetett az a vagonkiállítás, amely egy hétig állomásozott Dunaújvárosban.

Körmendi Erzsébet

2016. január 14., 06:45 szerző: Körmendi Erzsébet

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...