Hírek

2013.03.11. 19:01

Vízisportosok báloztak Rácalmáson

Rácalmás - Harmadszor rendezte meg hagyományos jótékonysági bálját a Rácalmás SE vízisport és szabadidő szakosztálya március első hétvégéjén.

Munkácsi Imre

Ahogyan az előző két alkalommal, a bálnak  a kikapcsolódás mellett  most is volt konkrét célja. Bár a szakosztály alapvetően nem szenved hiányt eszközökből, a tavaly átadott csónakház pedig sok hasonló nagyságrendű egyesületben gerjeszthet akár irigységet is, a Duna-parti bázison, a mintegy ötven utánpótláskorú versenyző edzéseit, és egyre több felnőtt kikapcsolódását szolgáló létesítményben mindig akad bővíteni, csinosítani való. Mára például kiderült az is, hogy a hajóktól már nem férnek a faházban - öltöző nélkül maradtak a gyerekek és szállás nélkül a rácalmási Duna ágban egyre sűrűbben megforduló vízitúrázók, a társklubok erre táborozó gyerekei.

Bölcskei Ferenc szakosztályvezető és az est meglepetésvendége: Wichmann Tamás, a Kenukirály. Volt miről beszélniük... (Fotó: Munkácsi Imre)

Ezért nyárra egy mobil (nomád) öltöző-szállás komplexum beszerzését határozták el, egy jurtasátrat választottak ki. Az egyesület vezetése, Bencs Attila elnökkel az élen, támogatandónak tartotta az ötletet, a beszerzéshez azonban csak egy induló pénzmagot tudtak előteremteni, a többit pedig  összemulatták a bálozók. Ezt a célt szolgálta a bevétel egy része, a tombolaárusítás és voltak egyéni adakozók is, így a rendezvény végeztével Bölcskei Ferenc szakosztályvezető örömmel újságolta, hogy idén már meglesz a sátor.

A báli fősodor természetesen ezúttal is a mulatság volt, annak több műfajával: Rácalmás-, olimpia- és sporttörténeti totóval, zenével, tánccal és filmvetítésekkel. Az egyik természetesen a vízitúrázás szépségeit bemutató kisfilm volt, a másik pedig az est meglepetésvendégéről, Wichmann Tamásról szólt. A harmincötszörös magyar-, háromszoros Európa- és kilencszeres világbajnok emellett beszélt az életéről, arról, hogy miért is nem lett olimpiai bajnok, s a barátság, sporttársi szövetség jegyében saját gitárkíséretében előadta a kajakosok-kenusok himnuszát is. Persze - nem csak emiatt volt sikere...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!