Hírek

2013.07.02. 16:51

Vízmentesítik Nagyvenyim déli részét

A község több mint tizenhét hektáros belterületét mentesítik a bel- és csapadékvíztől az elkövetkezendő hónapokban.

Körmendi Erzsébet

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester és Skobrák László, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója aláírta kedden délelőtt azt a szerződést, amely alapján hamarosan elkezdődik Nagyvenyim déli településrészének vízmentesítése.

Hered György főmérnök lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Gárdonyi, a Boróka, Tölgyfa és a Fűzfa utcában, valamint a Határvölgyi úton építenek ki komplett rendszert, amely elvezeti a felszíni vizeket arról a problémás területről. Az említett utcákban nyílt árkok készülnek, ezeken a részeken 1300 négyzetméternyi árkot kell burkolnia a kivitelezőnek. A többi részen pedig – ahol a műszaki megoldás azt szükségessé teszi – 3,5 méteres mélységben, csatornán keresztül továbbítják az esővizeket. Természetesen a csatorna is az árokrendszerbe csatlakozik.

A nagyberuházás összesen tizenhét hektárt vízmentesít, és közel hatvan nagyvenyimi ingatlant érint. A munkaterület átadása jövő héten szerdán lesz, a befejezés időpontjaként pedig a 2013. december végét vállalta a kivitelező – ám annál előbb szeretnének végezni.

– Jövő héten szerdán, július tizediként délután négy órai kezdettel lakossági fórumot tartunk a polgármesteri hivatal tanácstermében. Az említett utcákban lakó ingatlantulajdonosokat levélben is meghívtuk erre, és számítunk a jelenlétükre, hogy minden felmerülő kérdésükre választ kaphassanak – tette hozzá Szabóné Lőrincz Ilona.

Skobrák László ügyvezető igazgató a kivitelező részéről, Szabóné Lőrincz Ilona polgármester az önkormányzat részéről írta alá a szerződést. (Fotó: Lázár Zsolt)

A polgármester szerint a község déli részén lévő új lakóövezetben már nagyon várják a probléma megoldását. Lapunk is többször foglalkozott vele az elmúlt években, hogy a nagy esők után áll a víz az utcákban, veszélyeztetve a lakóházakat is.

Szabóné Lőrincz Ilona elmondta azt is, hogy a belvízelvezetés megoldására több mint kilencven millió forint pályázati támogatást nyert a település. Az elnyert forrás a nagyberuházás költségeinek kilencven százalékát fedezi az únió jóvoltából, a teljes bekerülési költség ugyanis meghaladja a százmillió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!