Hírek

2014.12.16. 00:55

Vizsgálják a tűz okát...

Dunaújváros - A vizsgálat lezárásáig nem mondhatnak semmit a tűzvizsgálók arról, miért és hogyan gyulladt ki a zöld rendelő emeleti helyisége vasárnap délután.

Körmendi Erzsébet

A tűz kicsi volt, nem terjedt az emeleti helyiségen túl, viszont nagy volt a füstje, amely fekete gomolyagként lepte el a Technikum szélét. A tűzoltásnál legalább akkora volt a csődület, mint a főtéren, az Adventi Forgatagban. A járókelők meggyőződése volt: az épületet menedékként használó, oda hazajáró hajléktalanok gyújtottak tüzet a zöld rendelőben, hogy ne fázzanak. Ám ezek egyelőre szóbeszédek, bizonyosat majd a vizsgálat végén mondhatunk.

A belülről rommá amortizált épület földszinti és emeleti padlóit vastagon beborító műanyagok és más hulladékok egészségre ártalmas égéstermékének a maradványait érezni lehetett, amikor a helyszínen jártunk.

Sipiczki János őrnagy és Koller Gábor főhadnagy vizsgálódott hétfőn délelőtt a zöld rendelőben, napfénynél próbálták rögzíteni és jegyzőkönyvezni a nyomokat. A tűz eloltása után, vasárnap este, éjszaka, villany nélkül ezt bajosan tehették volna meg, hiszen az egykori sztk-t már régen kizárták az áramállátásból, illetve gázszolgáltatás sincs az épületben. Az utóbbi nagy szerencse, mert így legalább nem kellett robbanástól tartani vasárnap, a tűz keletkezése után a háztömbökkel zsúfolt lakóövezetben. A zöld rendelő magánterület, ezért csak az ajtóból figyeltük a tűzvizsgálók munkáját. Viszont láttuk, hogy a pincebejáraton tegnap is bementek hajléktalanok...Iván László, a körzet önkormányzati képviselője már vasárnap este egyeztetett a tűzoltóparancsnokkal, illetve a jegyzővel is konzultált arról, hogy milyen jogi lehetőségeik vannak arra, hogy valamilyen megoldást találjanak a zöld rendelő ügyére. A képviselő szerint mindenképpen le kellene zárni az épületet, hogy senki ne tudjon ki- és bejárni. A többségi tulajdonos október elején beleegyezett ugyan abba, hogy takarítási céllal bemenjenek az épületbe, ám a tömérdek szemét, veszélyes hulladék elszállítása több milliós tétel. Nem elvárható, hogy egy magántulajdonú épülettel kapcsolatban minden költséget az önkormányzat vállaljon fel, ezért kellene lépésre kényszeríteni a többségi tulajdonost.A többségi tulajdonosnak lépnie kellene!

Címkék#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!