Hírek

2013.06.30. 19:13

Voks: Nagy Attila lett a falu polgármestere

Az időközi választás nem hivatalos eredménye szerint Nagy Attilát választották polgármesternek Kisapostagon.

Körmendi Erzsébet

Többségi szavazással feloszlatta magát Kisapostag képviselőtestülete április 3-án, ezért időközi választást tartottak a településen vasárnap. A 2010-es önkormányzati választás részvételi arányát nem szárnyalták túl a kisapostagiak vasárnap: három éve a választók 63,24 százaléka járult az urnákhoz, míg a vasárnapi időközi polgármester- és képviselőválasztáson este fél hatig a választásra jogosultak 45 százaléka voksolt.

Hivatalos részvételi adatokat nem sikerült lapzártánkig megtudni, ahogyan a képviselőtestület összetétele sem derült ki este kilenc óráig. Azt viszont telefonon megtudtuk, hogy polgármesterjelöltként Nagy Attila nyert, mégpedig 313 vokssal. Schreiner Béla 272 szavazatot kapott. A kisapostagiak két szavazókörben voksoltak vasárnap, az egyik az általános iskolában, a másik pedig a polgármesteri hivatalban volt.

 



Horváth Zsolt, a helyi választási iroda vezetője lapunk kérdésére válaszolva elmondta: minden az előírások szerint zajlott a választás napján, semmi rendkívüli esemény nem történt – a szavazatszámlálók, a helyi választási bizottság tagjai tökéletesen ellátták a feladatukat. Előre tudni lehetett, hogy eredményes lesz a választás, és az lesz Kisapostag polgármestere a 2014-es önkormányzati választásokig, aki a legtöbb szavazatot kapja.

A képviselőtestület esetében is hasonló volt az elv: a testület hat képviselői mandátumának megszerzéséért összesen tizennyolcan indultak. Azok hatan lesznek közülük képviselők, akik a legtöbb szavazatot tudhatták magukénak. A hivatalos végeredmény lapzárták után született meg. A polgármesterválasztásról sikerült megtudni nem hivatalos adatot: Schreiner Béla ellenében Nagy Attila lett Kisapostag polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!