Hírek

2016.10.05. 19:10

Régen volt, most nincs, de majd lesz közvilágítás a Cigler-tónál

Adony - Volt, most nincs közvilágítás az adonyi Szetmihályi dűlőn és a Cigler-tónál. De a jelek szerint újra lesz!

Pekarek János

Tavasszal kaptunk levelet egy dunaújvárosi olvasónktól, akinek azonban a környék egyik legszebb részén, az adonyi Cigler-tónál van telke. Amit még jobban szeretne, ha arrafelé nem lenne már-már bibliai sötétség esténként és hajnalonta, mióta leszerelték ott a közvilágítást...

Ez az a tó, és ez az a közvilágítás, ami szabványosításra szorul Fotó: A szerző

Az E.on tájékoztatása szerint a tóhoz vezető Szentmihályi dűlő mellett azért kellett leszerelni a pár éve felállított, a környéken élők adományaiból készített közvilágítást, mert azt szabálytalanul, mindenféle érvényes szabványt mellőzve készítették. Az áramszolgáltató abban állapodott meg a tulajdonosokkal és az önkormányzattal egyeztetve, hogy ezt a hálózatot a cég a saját költségén szabványosítja, a tervezés után pedig a korábbi lámpatesteket felszereli. Az E.on lapunknak küldött újabb válasza szerint az új közvilágítási hálózatot (helyszíni egyeztetés után) most tervezik. Ennek elbírálása után, a szakszerűen jóváhagyott terveknek megfelelően kivitelezik a közvilágítást a Cigler-tónál és a Szentmihályi dűlőn. A közvilágítás kivitelezésének várható befejezése a 2016-os ősz vége. Az építkezés várhatóan novemberben lezajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!