Hírek

2013.10.16. 13:50

Vonatoztak, táncoltak a venyimiek Altomünsterben

Nagyvenyim - Százéves a Dachau-Altomünster vasútvonal. E jeles ünnepre meghívták a nagyvenyimieket is.

Körmendi Erzsébet

Altomünsterben nagy hagyománya van annak, hogy a jeles évfordulókat vásárral, fesztivállal ünnepelik. A vasútvonal százéves évfordulójára két éve készülnek. A nagy ünnepre - amelyet múlt hét végén tartottak - meghívták a nagyvenyimi partnertelepülés küldöttségét is. Szabóné Lőricz Ilona polgármester elmondta, hogy az önkormányzat vezetőin kívül a néptáncosok is ellátogattak a bajor településre, és a rendezvénysorozat alatt napi kétszer is felléptek, műsoruknak elképesztően nagy sikere volt. A magyar termékeket felvonultató sátornak, valamint Szabó István ízletes lábszárpörköltjének is nagy keletje volt.

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester és Kegyes Lászlóné alpolgármester korhű öltözékben utazott a nosztalgiavonaton

A nagyvenyimiek utaztak a nosztalgia vonaton, korhű ruhákban. Részt vettek az altomünsteri felvonuláson, a délutáni ünnepségen és kulturális programon. A találkozón többször kitértek a jövőre húszéves partnerkapcsolatra, mert a jubileumot méltó módon szeretnék megünnepelni.


A jubileum alkalmából szervezett nosztalgiajárattal újra elindították azt a gőzmozdonyt is, ami száz évvel ezelőtt vontatta a szerelvényeket a Dachau-Altomüster vasútvonalon. Szabóné Lőrincz Ilona polgármester és Kegyes Lászlóné alpolgármester korhű öltözékben utazott a nosztalgiavonaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!