Hírek

2013.01.11. 16:30

Vöröskereszt: a véradók 86 százaléka cikkeink hatására adott vért

Dunaújváros - Megkaptuk a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének statisztikáit az elmúlt év véradásairól. Döbbenetes részletességű kimutatások készülnek, név nélkül, és büszkék lehetünk: az élmezőnyben vagyunk!

Pekarek János

Ivácsor Piroska örömmel jelentkezett véradásra. A város és a városkörnyék, miként megyénk is, kiemelkedő eredményeket ért el a tavalyi véradásokon: sok önzetlen, jóakaratú ember él mifelénk!

A Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi területi szervezete köszöni minden közreműködőnek a tavalyi évben nekik nyújtott (túlzás nélkül: életmentő!) segítséget. E kedves mondathoz pedig egy táblázatot csatolt a szervezet, amelyből világosan látszik, hogy ez a segítség mennyire hatékony volt, vagyis mennyire nem a levegőbe beszélnek, amikor megköszönik! Ugyanis országos szinten a második, régiós szinten az első helyen végzett a helyi Vöröskereszt véradásszervezésben.

Csak néhány adat a szervezet múlt évi összesítő táblázatából. Eszerint Fejér megyében az elmúlt évben összesen 21 085 ember jelent meg véradáson. Ennél ugyan volt több véradó számos helyen (Budapesten, Pest megyében, Győr-Moson-Sopronban, Csongrádban, Bács-Kiskunban, Békésben, Hajdú-Biharban, Borsod-Abaúj-Zemplénben, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében),  azonban  Fejér megyében a befejezett tavalyi véradások aránya a megjelent véradókhoz viszonyítva 91 százalék volt. Ugyanennyi  Győr-Moson-Sopronban, míg Békésben 92 százalék. (Idézek egy címet a statisztikából: Donorszám-eltérés, terv/megjelent...)

Kissé zavarban vagyunk a következő, nem hivatalos adatnál. Eszerint a helyi véradók 86 százaléka a Dunaújvárosi Hírlap cikkeinek hatására adott vért. De ez nem a mi érdemünk, hanem olvasóinké!

Íme, a végeredmény: sok-sok fiola, különböző vércsoportú vér, amit Ercsitől  Kisapostagig, Újvárostól Sárosdig adtak emberek! (Fotók: Lázár Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!