Hírek

2014.09.17. 19:20

Zaklatta orvosát

Dunaújváros – Az ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki gyógykezelését végző orvosát zaklatta.

– A Dunaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a dunaújvárosi nővel szemben, aki a kórházi gyógykezelését végző orvost 2012. októberétől telefonon, illetve elektronikus üzenetekkel folyamatosan zaklatta személyes kapcsolat kialakítása érdekében – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Jászberényiné Király Teodóra főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

A 45 éves vádlott a gyógykezelését végző orvosnak a 2012. október 27-i vizsgálatot követően rendszeresen e-maileket, sms-eket küldött és telefonon hívta. Üzeneteit a sértett feleségével közös e-mail címre küldte. Az orvos, rendőrségi feljelentés kilátásba helyezve, elutasította a közeledést. A hölgy egy időre felhagyott a kereséssel, tavaly júniustól azonban ismét rendszeresen küldött e-mailekkel, sms-ekkel és telefonált is.

A szakértői vélemény szerint a vádlott mentális állapota miatt közepes fokban korlátozva volt abban, hogy cselekménye következményeit felismerje. Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben zaklatás vétsége miatt próbára bocsátás alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!