Hírek

2016.11.11. 19:00

Zár a Tudományos hét - Középpontban a gazdaságinformatika és a külkapcsolatok

Dunaújváros - Informatika és gazdaság. Életünk szinte minden elemét egyre jobban átszövi az informatika és a digitális átalakulás. Fokozottan igaz ez a globális és a hazai gazdaságra is.

Szabó Szabolcs

E tudományág szakembereinek országos konferenciájával zárul a Dunaújvárosi Egyetem idei Tudományos hete. A pénteken kezdődött XIII. OGIK Országos Gazdaságinformatikai Konferencián egyik fókuszában az informatikai továbbképzés áll. (Írásunk a 4. oldalon olvasható)

Az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság GIKOF Gazdaságinformatikai Kutatási-Oktatási Fóruma szakmai szervezet immár tizenharmadszor szervezte meg az évente nagy érdeklődéssel kísért konferenciáját.

Dobay Péter egyetemi tanár köszöntötte pénteken a  XIII. OGIK Országos Gazdaságinformatikai Konferencia résztvevőit

A tavalyi veszprémi találkozó után így Dunaújvárosba került az érintett szakemberek összefogását is szimbolizáló vándorserleg, amelyet a pénteki plenáris ülésen vehettek át a dunaújvárosi szervezők.

A konferencia célját illetően érdemes kiemelni, hogy teret ad a hazai és külföldi szakembereknek, egyetemi kutatóknak, doktoranduszoknak, ipari szereplőknek és fejlesztőknek a témához kapcsolódó munkáik bemutatására, elemzésére és az ezzel párhuzamosan zajló hasznos eszmecserékre.

Ezek az országos rendezvények mindig jó alkalmat nyújtanak a személyes találkozókra, hazai és külföldi előadók munkájának megismerésére, kapcsolatok építésére különböző szakterületek művelői, s persze fiatalok-idősek, kezdők és tapasztaltabb szakemberek között. A tegnap kezdődött és ma záruló rendezvény A Generációváltás informatikai vonásai alcímet kapta és az alábbi kiemelt témákban tanácskoznak a szakemberek: digitális átalakulás, informatikai felsőoktatás, Big data - Nagy adat, vállalati megoldások, informatikai biztonság, döntéstámogatás. Emellett kiemelt szerepet kap a hazai munkaerőpiacon tapasztalható informatikushiány oka és lehetséges kezelésének irányai is.

A Tudományos Hét keretében tíz külföldi vendéget fogadott Brazíliából, Oroszországból, Azerbajdzsánból és Szlovéniából az újvárosi egyetem, minderről Suplicz Zsolt, az intézmény kommunikációs munkatársa számolt be lapunknak.

- A vendégek a partneri együttműködések erősödésének eredményeképpen látogattak el Dunaújvárosba, sokan közülük már negyedik alkalommal vettek részt a rendezvényen.

Az előadásokon és színes programokon - városnézés, kirándulás és különböző találkozók - kívül megbeszélést folytattak dr. András István rektorral és dr. Rajcsányi-Molnár Mónika általános és oktatási rektorhelyettes asszonnyal, dr. Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettessel, valamint egyes intézetek igazgatóival és oktató kollégáival a további partnerség elmélyítéséről és további lehetőségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!