Hírek

2017.07.12. 17:10

Zarándoklat az orvosvértanú halála évfordulója alkalmából

BELOIANNISZ/DUNAÚJVÁROS A Pentele Hagyományőrző Egyesület, a Beloianniszi Görögkeleti Egyházközség és a Dunaújvárosi Görögkatolikus Egyházközség gyalogos zarándoklatot szervez Szent Pantaleimon orvosvértanú halálának évfordulójára.

Körmendi Erzsébet

A Beloiannisz - Dunaújváros közötti, mintegy 33 kilométeres meghitt, bensőséges utat július 29-ére, szombatra tervezik. A zarándokok megáldása reggel 7 órakor a beloianniszi görög ortodox templomban lesz, utána indul a gyalogos menet Iváncsa, Adony, Kulcs és Rácalmás érintésével. A kisebb résztáv megtételére vállalkozók körülbelül délután 2 órakor csatlakozhatnak a már úton lévőkhöz a kulcsi sportpályánál. Érkezés Dunaújvárosba várhatóan délután 6 óra körül.

Tavaly is sok zarándok tisztelgett az orvosvértanú előtt Fotó: ZsE

Az eseménnyel kapcsolatban további felvilágosítást ad és a jelentkezéseket fogadja a zarándoklat szakmai vezetője, Terekiné Rendes Éva a 20/ 912-5263-as és 70/ 617-4532-es számon, e-mailben: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!