Hírek

2017.07.18. 18:35

Várják a jelentkezőket a Panteleimon zarándoklatra

Idén is várják azok jelentkezését, részvételét, akik részt vennének az orvosvértanú Szent Panteleimon emlékére meghirdetett zarándoklaton. Az esemény jövő szombaton lesz.

Körmendi Erzsébet

A Pentele Hagyományőrző Egyesület, valamint a Beloianniszi Görögkeleti Egyházközség és a Dunaújvárosi Görögkatolikus Egyházközség gyalogos zarándoklatot szervez Szent Panteleimon orvosvértanú halálának évfordulója alkalmából.

A Beloiannisz - Dunaújváros közötti, mintegy 33 kilométeres meghitt, bensőséges út megtételére július 29-én, szombaton lesz lehetőségük a jelentkezőknek. A zarándokok megáldása reggel 7 órakor a beloianniszi görög ortodox templomban történik, ezt követően indul a gyalogos menet Iváncsa, Adony, Kulcs és Rácalmás érintésével.

Kisebb résztáv megtételére is lesz lehetőség, az erre vállalkozók körülbelül 14 órakor a kulcsi sportpályánál csatlakozhatnak a már úton lévőkhöz. Érkezés Dunaújvárosba várhatóan 18 óra körül.

Részletes felvilágosítást ad, valamint a jelentkezéseket fogadja a zarándoklat szakmai vezetője, Terekiné Rendes Éva a 20/912-5263-as vagy a 70/617-4532-es telefonszámon, e-mailben: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!