Hírek

2017.08.23. 20:49

Nemzetközi zarándoknap a gyermeket várókért

A gyermeket várókért zarándokolhatnak az érdeklődők szombaton Dunaújvárosból Kulcsra.

Pekarek János

1Úton: Nemzetközi zarándoknap a gyermekre várókért: ezzel a címmel szerveznek zarándoklatot augusztus 26-án, azaz szombaton Dunaújvárosból Kulcsra.

A kezdeményezés a Mária Út Egyesületé: ez a zarándokút egyesület minden évben, általában augusztusban szervez egynapos, települések közötti zarándoklatokat, valamilyen konkrét cél érdekében.

Ebben az esztendőben a gyermeket várókért ajánlják fel zarándoklatukat a résztvevők, azokért, akik vágynak a gyermekre, azokért, akiknél már jön a baba, a nagyszülőkért, akik unokákért imádkoznak, azokért, akik testvérre vágynak, azokért, akik örökbe fogadnának gyermekeket. Mindenkiért, aki gyermekre vár...

A Mária Út részét képező kulcsi keresztnél lesz a találkozó Fotó: ZsE

A zarándoklat útvonalai: Adony, Czigler-tó – Kulcs, Arany János utcai kereszt, mintegy hét kilométer. Indulás a Czigler-tótól szombaton reggel kilenc órakor.

Dunaújváros, óvárosi római katolikus templom – Kulcs, Arany János utcai kereszt: nagyjából tizenkét kilométer. Indulás szombaton reggel nyolc órakor. Jelentkezni Móró Piroskánál lehet: 30/448-1248.

A zarándokok összetalálkoznak a kulcsi keresztnél szombaton délben, ahol agapé, éneklés, beszélgetés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!