Hírek

2015.09.28. 11:07

Zászlót kaptak a polgárőrök: A megye negyvenegy településéről érkeztek az önkéntesek

Fejér megye – Az alapi vadászháznál rendezték meg szombaton a XVI. Fejér Megyei Polgárőr Napot.

Gál Sándor

A rendezvény házigazdái, Alap község önkormányzata és az Alapi Polgárőr Egyesület ezúttal is sikeres szervezőnek bizonyultak, ahogy arra Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője utalt köszöntőjében.

Az érkezőket fúvószene és frissen sült lángos fogadta. A házigazdák nevében Méhes Lajosné polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ahogy az a felsorolásából is kiderült, 41 település polgárőreit képviselték a megjelentek. A megnyitó valamennyi felszólalója hangsúlyozta a rendőrséggel együttműködő polgárőrség a közrend, közbiztonság fenntartásában betöltött szerepének fontosságát.

Dr. Simon László kormánymegbízott átadja a megyezászlót Cseh Istvánnak, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnökének – méltatta a polgárőrök gyors reagáló képességét. Fotó: Gál Sándor

A rendezvényt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Elismeréssel szólt a Fejér megyei polgárőr szervezetek tevékenységéről, beszédében ugyanakkor utalt a polgárőr mozgalom előtt álló feladatokra is. Dr. Simon László Fejér megye kormánymegbízottja köszöntőjét követően – amelyben kiemelten utalt a polgárőrök váratlan helyzetekben is megmutatkozó gyors, rugalmas reagáló képességére – megyezászlót adott át a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnek.

Rompos Mihály, az Alapi Polgárőr Egyesület elnöke átveszi a kitüntetést dr. Túrós Andrástól.

A megyei polgárőrnapon dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya és Cseh István a Fejér megyei Polgárőr Szövetség elnöke kitüntetéseket, elismeréseket adta át.

Arany Polgárőr Érdemkeresztet vehetett át Méhes Lajosné.

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át Méhes Lajosné Alap község polgármestere, ifj. Kasztner László a pusztaszabolcsi polgárőrség tagja. A kitüntetés ezüst fokozatában részesült: Katona Attila alsószentiváni polgárőr, Dér Attila r. főtörzszászlós (Gárdony rk. állományából), Rompos Mihály, az Alapi Polgárőr Egyesület elnöke. A Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát kapta Balogh Sándorné, az Alapi Polgárőr Egyesület titkára, Sztronga Bettina a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense, Szabó Tamás a Dinnyési Polgárőr Egyesület elnöke. Hárman az Országos Polgárőr Szövetség Elnöki dicséretétében részesültek, öten a polgárőrök védőszentjéről elnevezett Szent László Emlékplakettet vehették át az OPSZ elnökétől. Ugyancsak öten az „Év polgárőre" kitüntetést, hárman rendőrségi jutalmat, öten pedig a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség ajándéktárgyát vehették át.

Győriné Mariann (balra) a nap zárásaként rendezett tombolasorsoláson – mindenki nyerő.

Az elismerések átadása után táncegyüttesek váltották egymást a színpadon, közben több helyszínen elméleti és gyakorlati feladatok végrehajtásában mérhették össze erejüket és tudásukat a versenyzők. A sátraknál a főzőversenyre nevezettek készítették remekeiket, a műsor sztárvendége Mario a harmonikás volt, aki táncra perdítette a közönséget. A vetélkedők értékelését követően tombolahúzással fejeződött be a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!