Hírek

2013.06.19. 16:17

Zavartalan a város vízellátása

Dunaújváros - Összehangolt munkával elérték a szolgáltató vezetői és szakemberei, hogy szerda reggel már egyáltalán nem okozott vízellátási zavarokat a két nyersvízvezeték meghibásodása.

Körmendi Erzsébet

Szabó György kint ült a háza előtt  és figyelte, mi történik a Pincesor alján - elzárják a külvilágtól, ha megint feltúrják az utat

Kedden reggel meghibásodott a város  500-as átmérőjű nyersvízvezetéke. Ezt csövet szerette volna kiváltani a helyreállítás idejére a DVCSH a Pincesor alatti 400-assal. Nyomás alá helyezték a csőcsere óta használaton kívül álló a vezetéket, de nem bírta sokáig, eltört: délután két óra körül a víz gejzírként tört utat magának a Pincesor alján, a frissen aszfaltozott burkolat és a járda találkozásánál.  

A DVCSH Kft. szakemberei megfeszítetten dolgoztak, hogy  tekintettel a hőségriadóra   véletlenül se legyen komoly vízhiány. Nem voltak könnyű helyzetben, mivel a kánikula miatt majdnem megduplázódott  8 ezer köbméterről 14 ezer nőtt  a város napi ivóvízfogyasztása. 

Pikóné Perjési Irén, a vízszolgáltató kft. ügyvezető-igazgatója lapunknak elmondta tegnap: átkormányozták a vizeket a rendben működő hálózati elemekre, megoldották a technológiai gondokat, és reggel már senki nem érzékelte az egy nappal korábbi gondokat. Közben elkezdték a meghibásodott 500-as nyersvízvezeték helyreállítását is. Ami pedig a Pincesor alatti 400-asat illeti, Pikóné Perjési Irén azon az állásponton van, hogy felesleges toldozni-foltozni, mert az öreg öntöttvas cső nem  bírja az erős talajmozgást, folyton elreped valahol. A megoldásokról egyeztetne k az önkormányzat vezetőivel. A lezárt Pincesort  nem hagyhatják így, azt  mindenképpen fel kell tárni. Senki nem tudhatja mi van a föld alatt, keletkezhetett akár életveszélyes  kráter is, tehát  meg kell vizsgálni, mit okozott   a  víz a föld alatt. 

A csőtörés, a vezetékcsere miatt ismét lezárták a Pincesort. A közlekedési táblák kihelyezői viszont nincsenek a helyzet magaslatán, mert a Római körútról az autósok egymás után fordulnak rá az óvárosba levivő útra,  elhajtanak a víztorny mellett, mire észreveszik az útlezárást  és lent már körülményes a megfordulás. Főleg ha a járművek egymás után érkeznek, és kocsisorként csorognak lefelé a korlátig... Szerda délután még nem volt a kereszteződéseknél útlezárásra figyelmeztető tábla  ideje lenne pótolni, mert ennek hiánya  jobban bosszantja az autósokat, mint az útlezárás.

Címkék#víz#dvcsh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!