Hírek

2017.07.28. 17:05

Tovább szépül a zenede - Összefogásban újították fel a zeneiskola homlokzatát

DUNAÚJVÁROS Nemes felajánlásoknak és önkénteseknek köszönhetően tovább szépül a város zeneiskolája.

Szabó Szabolcs

Mondhatni idilli, komolyzenei háttértámogatás mellett dolgozhattak e héten a szakemberek a Sándor Frigyes Zeneiskola homlokzatán. Miközben új vakolat is került az épületre, bentről klasszikus dallamok szórakoztatták a kivitelező cég munkatársait.

Dőr Gabriella igazgatóhelyettes a felújítás alatt lévő épület bejárata mellett. Fontos munkálatok az intézmény életében Fotó: ZsE

- Szépen, mondhatni apránként haladunk az épület felújításában. Tavaly ősszel adtuk át névadónk, Sándor Frigyes mellszobrát és az alkotás köré épített parkot. Ekkor megújult intézményünk Bartók Béla utcára néző oldalfala. A "KÖSZ Hankook" , azaz a "Közösségi Összefogás a Szebbért" elnevezésű program keretében pályáztunk és nyertünk el több mint hatszázezer forintot. Ebből finanszíroztuk az épület homlokzati felújításához szükséges alapanyagot. Szerencsénkre csatlakozott hozzánk egy vállalkozó is, aki felajánlotta, hogy díjmentesen elvégzi a szakipari feladatokat. Emellett a fent említett gyár munkavállalói is dolgoznak majd önkéntesként a munkálatok során. A tervek szerint a homlokzatfelújítással még e hónapban végeznek- mondta el lapunk Dőr Gabriella, a zeneiskola igazgatóhelyettese, akik elmondta azt is, bíznak benne, hogy a jövőben tovább szépülhet majd a város zeneiskolája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!