Hírek

2017.08.20. 19:25

Zenés, táncos sokadalom az ünnep előestéjén

DUNAÚJVÁROS Az ünnep előestéjén ismét fúvósok és mazsorett-táncosok vonultak végig a város több főutcáján, majd a Dózsa téren adtak koncertet

DH-információ

Az immáron több évtizedes hagyományokra visszatekintő találkozó ezúttal is színes forgataggal kápráztatta el közönségét.

Fotó: Zsedrovits Enikő

A találkozó a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumtól indult, amelyen részt vettek a Nagyvenyimi mazsorettek, a Kiskunlacházai fúvósok, az ADA mazsorettcsoport, a Zenicai tamburazenekar és néptáncosok, a dunaföldvári LÖFAN Mazsorettek, valamint a dunaújvárosi fúvósok.

A zenés és táncos menet a Széchenyi gimnáziumtól indult el és végül a Dózsa mozi előtti térre érkezett. Itt a város humán ügyekért felelős polgármestere, Gombos István köszöntötte a résztvevőket és a közönséget. Az emlékserlegek átadása után pedig megkezdődött a több száz fős közönség által vált műsor, amely zajos sikert aratott. A végjátékban bemutatkozott még egy éppen készülőfélben lévő produkció is. A városalapítók köre felvállalta, hogy egyfajta misztériumjáték keretében meséli el Szent Panteleimon történetét. Ennek egyik kivonatát adták elő az amatőr színjátszók szombaton este a Dózsa téren. Mint lapunk megtudta, a premiert majd az idei adventi ünnepre ígérik a szervezők. A fúvós és mazsorett-találkozó pedig jövőre is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!