Jégkorong

2014.11.04. 20:55

Négy dunaújvárosi védő maradt

Dunaújváros - Már hetekkel ezelőtt tudott volt, hogy Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya hatvanas kerettel készül majd a hétvégi Négy Nemzet Tornára.

Agárdy Csaba

A keret az utóbbi időben folyamatosan változott, sérülések, betegségek, családi okok miatt. Ez a folyamat az utolsó pillanatig tartott, még a hétfői összetartás megkezdése előtt is kiestek ilyen-olyan okok miatt játékosok. Így végül is „csak" ötvenegy hokis kezdte meg a munkát kedden a Jégpalotában. Utoljára Hetényi Zoltánról, Sevela Péterről, Varga Arnoldról, Bartalis Istvánról, Gágyor Péterről, Kóger Dánielről, Pavuk Attiláról és Kiss Ákosról derült ki, hogy nem tud részt venni a válogatott első idei edzőtáborában. A Dab.Doclert képviselő Sevele beteg, Pavuk vasárnap megsérült a Ferencváros ellen, míg Kiss Ákos családi okok miatt marad távol a tábortól.

A keret hétfőn és kedden is több edzőmérkőzést játszott egymás között, ezek alapján hirdette ki Chernomaz azt a huszonnyolc tagú keretét, amely mától a hétvégi Négy Nemzet Tornára készül. A mieink ellenfele pénteken Dél-Korea, szombaton Lengyelország, vasárnap Olaszország lesz. Az utolsó finomításnál a DAB két csatára, Azari Zsolt és Szappanos Dávid kimaradt, négy hátvéd, Hüffner, Martine, Mestyán és Pozsgai viszont ott lesz a tornán.

Kapusok (3): Bálizs Bence, Duschek Dávid (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV 19)

Hátvédek (10): Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor (Fehérvár AV19), Gőz Balázs (Miskolc), Hüffner Adrián, Nathan Martine, Mestyán István, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Vas Márton (Löwen Frankfurt, német)

Csatárok (15): Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav (Fehérvár AV 19), Karol Csányi, Turbucz Martin (Újpest), Dubek Vladimir, Rafaj Attila (Ferencváros Bp. ESMTK), Tyler Metcalfe, Nagy Krisztián (Miskolc), Hári János (MODO, svéd), Sebők Balázs (Hokki, finn), Sofron István (Krefeld Pinguine, német), Vas János (Slavia Praha, cseh)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!