Jégkorong

2015.12.07. 16:35

IX. Santa Claus Cup: bravúros győzelmet arattak a Bikák

Dunaújváros - A IX. Santa Claus Cup-ot rendezte meg a hétvégén a DAB jégkorong-szakosztálya a tízéves játékosok számára. A nemzetközi tornát a dunaújvárosi gyerekek nyerték meg.

Agárdy Csaba

A DAB három csapata. Felső sor (balról): Vargyas Áron, Tóth Gabriella, Kis Attila, Palkó Dorka, Jávorics Gábor, Babic Vladimir. Második sor: Jelinek Raven, Nagy Dominik, Barna Olivér, Nagy Benjámin, Sipák Martin, Karaisaridis Georgios, Kuminka Zsombor, Horváth Alex, Léhi Krisóf, Molnár Botond, Débics Dávid, Szabó Benjámin, Pinczés Kamill, Lack Bálint, Gubits Zsófia. Harmadik sor: Katona Levente, Révész Dániel, Szakács Bence, Deák Flórián, Erdősi Csanád, Tóth Flórián, Borbély Áron, Juhász Zalán, Molnár Dorián, Szentandrássy Noel, Almási Roland, Makovics Gábor, Komáromi Lóránt, Kun Gréta, Denkmajer Ákos. Fekszenek: Rozsnyai Marcell, Leitgieb Dominik

Három nap, húsz csapat és minden klub számára tíz mérkőzés. Ez is a mérlege a IX. Santa Claus Cupnak, amelyet a dunaújvárosi egyesület húsz csapat számára rendezett meg. A torna erősségéről mindent elmond, hogy az ország kiemelt utánpótlás-nevelő klubja, a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a tizenegyedik helyen végzett. A Dunaújvárosi Acélbikák három csapatot indítottak a tornán Babic Vladimír, Jávorics Gábor és Palkó Dorka irányításával. Az A-csapat végig menetelt, és veretlenül szerezte meg az első helyet a legjobb szlovák és cseh utánpótlás-nevelő klubok előtt. ( A két még fiatalabb játékosokból álló csapat nem került a legjobb nyolc közé.)

A kupa kilencéves történetében még egyszer sem nyert magyar csapat, és most ez éppen a rendező dunaújvárosiaknak sikerült.

Babic, a DAB utánpótlás vezetőedzője, a torna főszervezője nagyon boldog volt az eredményhirdetés után.

- A legjobb magyar, szlovák és cseh klubok vendégeskedtek Dunaújvárosban, bravúros győzelmet arattunk. Korábban az ötödik hely volt a legjobb helyezésünk. Nem csak a játékosoknak jár az elismerés, hanem a szülőknek is, akik fanatikusak, nélkülük nem tudtuk volna elérni ezt az eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!