Jégkorong

2015.03.27. 19:25

Magyar Kupa: a bronzért játszhat a DAB

Székesfehérvár - A Dab.Docler jégkorongcsapata péntek délután Magyar Kupa elődöntőt játszott a Miskolci Jegesmedvék ellen. Az Acélbikák 6-3-ra kikaptak, így a harmadik helyért játszhatnak a Debrecen ellen.

Agárdy Csaba

Miskolc Jegesmedvék - Dab.Docler 6-3 (2-1, 3-1, 1-1))

Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Haszonits Miklós, Halassy György Soós Dániel, Muzsik Norbert.

Miskolc JJSE: Bálizs Boyle 1 (1), Dudas 1 (19, Metcalfe, Láda Balázs 1, Cohen 1 (1) Gőz, Sagert, Hajós (1), Tóth Adrián, Dansereau (2) Vojtkó, Dósa, Nagy Krisztián (2), Becze (2), O Donnell 1 Láda Péter, Popovics (1), Roczanov 1, Ritó, Miskolczi (1) Vezetőedző: Majoross Gergely.

Dab.Docler: Sevela Pozsgai (1), Hüffner 2, Galanisz (1), Azari, Szappanos Martine, Erdélyi, Croteau, Somogyi (1), Pavuk (1) Nagy Richárd, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi Hruby, Kovács Viktor, Szepessy, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Spisák. Róbert.

A DAB címvédőként és tizenegyszeres kupagyőztesként várta a tegnapi Miskolc elleni elődöntőt. A miskolciaknak jó szezonjuk volt, hiszen megnyerték a MOL Ligát és a magyar bajnokságot is. Viszont a Magyar Kupában még sohasem diadalmaskodtak. A dunaújvárosiak új edzővel, Spisák Róberttel készültek a kupamérkőzésre. Az Acélbikák számára borzalmasan kezdődött a mérkőzés, hiszen a miskolciak már a 34. másodpercben megszerezték a vezetést. A 6. percben pedig már 2-0 volt a javukra. A dunaújvárosi reményeket Hüffner Adrián hozta vissza, amikor a 14. percben emberelőnyből a kék vonal környékéről bombázott Bálizs kapujába. A DAB a nem túl színvonalas első harmadban nem nagyon találta a mérkőzés ritmusát. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, de mindkét kapus jól védett, így egy harmad után nem dőlt el semmi.

A második játékrészt is a Jegesmedvék kezdték jobban, négy perc telt el, amikor a kanadai Cohen növelte csapata előnyét. A DAB válaszára nem kellett sokat várni, a szintén kanadai, Croteau volt eredményes. A második harmad valamivel pörgősebb volt, mint az első, de a dunaújvárosiak játékából továbbra is hiányzott az a plusz, amivel a mérkőzést meg tudták volna nyerni. Sőt, a 35. percben tizennyolc másodperc alatt két gólt is kapott a DAB. Ekkor eldőlni látszott a meccs, sőt, attól lehetett tartani, hogy az Acélbikák egy nagyobb vereségbe szaladnak bele.

Az utolsó harmadra is jutott egy miskolci gól, majd 6-2 után két és fél perccel a mérkőzés előtt Hüffner újabb találatával kozmetikázott az eredményen. Úgy látszik, Spisák-mester sem tudta fölrázni a dunaújvárosiakat, akik ezúttal is eléggé széteső játékot mutattak. Arról nem beszélve, hogy mint az egész szezon során, a helyzetkihasználás ismét gyenge volt.

A DAB, most már egyértelmű, hogy a szezon végére szétesett, hiszen a MOL Liga elődöntőben esélye sem volt az Érsekújvár ellen, majd a Magyar Kupa selejtezőben sem teljesített meggyőzően. Sőt, Debrecenben egy alapos verést kapott (7-2).

Az Acélbikák szombat délután Székesfehérváron fél négykor a harmadik helyért játszhatnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!