Jégkorong

2014.11.17. 21:05

A Dab jégkorongozói a szezon során először kaptak ki hazai pályán

Dunaújváros - Egy remek széria szakadt meg tegnap este a jégcsarnokban: az Alcélbikák együttese elszenvedte első kudarcát hazai publikum előtt, miután a Brassó hétfőn 5-2-re tudott győzni a több játékosát is nélkülözni kényszerülő Dab.Docler ellen.

Gallai Péter

A két csapat az idei kiírás első fordulójában már találkozott egymással Dunaújvárosban, akkor a hazai csapat hosszabbítás után 4-3-ra győzte le ellenfelét. Azóta mindössze egyszer, Érsekújáron kapott ki Donald MacLean együttese, hazai pályán azonban irigylésre méltó sorozatot produkált csapata, hiszen még nem talált legyőzőre. A vezetőedző dolgát azonban nem könnyítette a negyedik helyezett Brassóval szembeni találkozó előtt, hogy több kulcsembere szereplése kérdéses volt. Végül a korábban megsérült Galanisz és Somogyi vállalni tudta a játékot, viszont Azari, Mestyán és Peterdi nem húzott mezt. Előbbi sérülése, utóbbiak pedig betegség miatt voltak kényszerpihenőn.

A mérkőzés egyperces néma csenddel és főhajtással kezdődött, a vasárnap Dunaújvárosban az OB II-es forduló során tragikus hirtelenséggel elhunyt Rajz Attila emléke előtt tisztelegtek így a csapatok.

Dab.Docler - Brassó 2-5 (1-3, 1-0, 0-2)

Dunaújváros, vezette: Haszonits, Wolf, Abonyi, Székely.

Dab.Docler: Kalnins Somogyi, Pozsgai, Papp, Hüffner, Szappanos Kovács V. L., Pavuk (2), Martine 1, Nagy R (1)., Galanisz 1 (1) Hruby, Szepessy, Gröschl, Erdélyi, Kiss Á. Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Brassó: Polc Péter R 1 (1)., Saluga 1 (1), Filip, Obsut, Klouda (1) Molnár 1, Pysarenko (3), Mihály 1 (1), Virág 1 (1), Hietamaki (1) Fodor, Antal, Imecs, Nagy Cs., Petres János, Bálint, Péter Zs., Márton. Vezetőedző: Jerry Bjorn Andersson.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

A mérkőzés előtt a játékosok és a szurkolók is megemlékeztek a Volán korábbi válogatott játékosáról, a Dunaújvárosban vasárnap váratlanul elhunyt Rajz Attiláról Fotó: Ady Géza

Már az ötödik percben megszerezték a vezetést a vendégek, egy perccel később azonban Pavuk ment el, adta a pakkot Galanisznak, aki remekül továbbított Martine elé, a kanadai hátvéd pedig nem hibázta el a lehetőséget. A tizenharmadik percnél aztán két gólt is kapott a hazai csapat kilencven másodperc alatt. Előbb Pysarenko távoli lövése jött ki Kalninsról, a korongra Virág csapott le, majd egy csel után az elfekvő kapus mellől emelte a hálóba. Nem sokkal később Péter Róbert ugrott ki középen Saluga passzával, hogy nem sokkal később a kapus lábai között a hálóba találjon (1-3).

A második harmadban egy hazai gól esett, a huszonhatodik percben Nagy kapta meg a korongot emberelőnyben Pavuktól, a kék vonalról érkező bombát még védte Polc, de Galanisz a kipattanót már értékesítette.

Az utolsó harmadban csak a Brassó szerzett gólt ráadásul kettőt, s hiába küzdött a DAB, közelebb kerülni már nem sikerült.

A dunaújvárosiak pénteken a Miskolchoz látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!