Jégkorong

2015.03.05. 19:40

A Docler nélkül folytatják az Acélbikák

Dunaújváros - Igaz ugyan, hogy a zuhanyhíradóból már csordogáltak hírek az Acélbikák főszponzorának kiszállásáról, a szerdán nyilvánosságra került tény azonban sokkolta a szurkolókat: a Docler Holding a továbbiakban nem támogatja a csapatot.

Agárdy Csaba

Kilenc éve segíti a Dunaújvárosi Acélbikákat a Docler Holding. Aki egy kicsit is járatos a magyar jégkorongban az tudja, kimondottan eredményesen.

Az együttműködés alatt született két MOL Liga, két bajnoki és öt Magyar Kupa győzelem. A Docler távozása tehát nagyon érzékenyen érintheti a csapat további eredményességét, sőt, akár még további működését is.

A Docler Holding szerdán este közleményt hozott nyilvánosságra, ebből idézünk: A Docler Holding szakmai vezetése megvizsgálta sokéves együttműködését a dunaújvárosi jégkorongcsapattal és úgy határozott, hogy a jövőben figyelmét új területek felkarolásának szenteli. A Docler csoport fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. A cégcsoport CSR tevékenysége igen széleskörű és aktív mind Magyarországon, mind Luxembourgban. Az elmúlt években kiemelkedő szerepet kapott a céges támogatások terén a sport... Célunk, hogy mind Magyarországon, mind Luxemburgban minél több rászoruló civil szervezet, alapítvány kaphasson támogatást a cégcsoporttól, ezért kellett átalakítanunk támogatási portfóliónkat .

Peterdi Imre dunaújvárosi születésű, sok csatát megélt játékos. Most csak a Magyar Kupa mérkőzésekre koncentrál
Fotó: Ady Géza

Nemes Tamást, a Docler Holding Kommunikációs és CSR vezetőjét telefonon sikerült elérnünk, aki készségesen állt olvasóink rendelkezésére.

Nemes Tamástól megtudtuk, a döntésük egyáltalán nem a DAB jégkorongcsapata ellen szól, bízik benne, hogy mindig megmarad a jó kapcsolatuk.

- Arról van szó, hogy a társadalmi felelősségvállalásunk a támogatásaink hetvenöt százalékát a sport tette ki. Minden évben áttekintjük cégünk e területen végzett tevékenységét és úgy döntöttünk, a sporttámogatást csökkentjük és más területeket is előtérbe helyezünk. A módosításunk nemcsak a dunaújvárosi jégkorongot érinti, hanem több más sportágat is. De azt el kell ismernem, hogy a legnagyobb tétel a DAB jégkorongcsapata volt, amelyre az együttműködésünk során egymilliárd forintot költöttünk és ez hivatalos adat, a könyvelésünktől származik. Tavaly készítettünk egy diagrammot és abból kiderült, hogy például a kultúrát, a hátrányos helyzetűeket jóval kevésbé segítettük, mint a sportot. Ezen most fordítottunk.

Arra a felvetésünkre, hogy nincs-e kapcsolat a dunaújvárosi jégkorongból való kivonulásuk és a között, hogy néhány hete nyilvánosságra került, hogy a NAV vizsgálatokat folytat a Holding ellen Nemes Tamás így válaszolt:

- Ezt több újságíró is felvetette már nekem, de higgyék el, semmi köze nincs a két dolognak egymáshoz. A NAV vizsgálódása két éve kezdődött és nem arról van szó, ami tévesen több újságban is megjelent, hogy lefoglaltak a cégtől, hanem zár alá vétel történt, ami annyit jelent, minden ugyanúgy működik, mint korábban, csak az ingatlanjainkat nem idegeníthetjük el. A NAV-vizsgálat nem indoka a jégkorongból való kilépésünknek. Még egyszer hangsúlyozom, átalakítottuk a támogatási rendszerünket.

A Docler Holding véleménye mellett nagyon fontos, sőt talán fontosabb az, hogy tegnap reggel hogyan kezdte a csapat az edzését, hogyan hangol a ma esti Magyar Kupa mérkőzésre. A délelőtti edzés után Peterdi Imrét, a tősgyökeres dunaújvárosi hokist, aki a huszonnegyedik szezonját kezdte pályafutása során, kérdeztük, hogyan is telt az edzés.

- Hallottunk korábban már arról, hogy a Docler kiszállhat a csapat támogatásából, de azt hittük, hogy ez csak kacsa. Így minket is meglepett a szerda esti hír. A csütörtök délelőtti edzésen sokat nem beszéltünk a dologról, legalábbis én biztosan nem, a Magyar Kupa mérkőzések járnak az eszünkben, hiszen a MOL Ligában nem jutottunk döntőbe, így a kupában szeretnénk javítani. Eddig nem voltak gondok a csapat körül, mindig időben megkaptuk a fizetésünket, bízom benne, hogy lesz megoldás, Azari Zsolt elnökünk talál megoldást. Rossz, hogy kilenc év után távozik tőlünk a Docler, de csak köszönettel tartozunk nekik. Eddig minden rendben volt, de most úgy gondolom, bizonytalanná vált a jövő. Készülünk, azt is mondhatom, jó a hangulat. De hogy mit hoz a jövő, az biztosan mindenkinek ott motoszkál a fejében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!