Jégkorong

2015.03.20. 16:40

A Dunaújvárosi Acélbikák a hétvégi fordulóra nem neveztek

Dunaújváros - A Magyar Jégkorong Szövetség OB II-es tornát rendez március 28-án és 29-én a Jégpalotában hét csapat részvételével.

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapja szerint a rendezvény célja a magyar bajnokság második vonalának erősítése, a bajnokság alapjainak megteremtése, a játékosok összegyűjtése a következő versenyévadban alakuló OB II-es bajnokságra.

Az egyeztetések során nyilvánvalóvá vált, hogy ebben a versenyévadban nincs realitása egy tizenhat mérkőzéses bajnokság elindításának, ezért a MJSZ úgy határozott, hogy OB II-es tornák rendszeres szervezésével biztosít versenyzési lehetőséget az érintett kluboknak.

A Dab.Docler a MOL Liga csapata mellett az OB II-be is nevezett azokkal a játékosokkal, akik keveset, vagy egyáltalán nem játszanak, játszottak az első számú együttesben. Fotó: Zsedrovits Enikő

A rendezvénysorozat célja a MOL Ligából 1-2 éve kikerült játékosok összegyűjtése, az egyesületek érdeklődésének felkeltése, hogy az OB II bajnokság újraindulhasson.

Az OB II bajnokság színvonalas versenyzési lehetőséget nyújtana azoknak a kluboknak, amelyek U18-as és U20-as csapataikat csak a hazai korosztályos bajnokságokban versenyeztetik, és ezzel növelhetnék a mérkőzésszámot.

Ez az átmeneti rendszer nemcsak arra lehet alkalmas, hogy összegyűjtse az utánpótlás bajnokságokból már kiöregedett, de még szívesen versenyző játékosokat, hanem így sikerülne felmérni azt is, hogy milyen játékos állománnyal számolhat a szövetség a következő néhány szezonban.

Az első körben irányított sorsolással készült párosításokban minden csapat két mérkőzést játszik. Győzelemért két, döntetlen esetén egy pontot kapnak a csapatok. A két lejátszott mérkőzés utáni rangsorban az 5. és 6. helyezett, a 3. és 4. helyezett és az 1. és 2. helyezett helyosztókat játszik egymással. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnali büntetőlövések döntenek.

Résztvevők: ESMTK, KMH Budapest, Miskolci Jegesmedvék, Tisza Volán Szeged, HK Partizan Beograd, HK Crvena Zvezda, HK Beostar

A Dunaújvárosi Acélbikák, a Győri ETO HC és az UTE erre a tornára nem nevezett csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!