Jégkorong

2015.08.27. 19:45

A Dunaújvárosi Acélbikák egyenrangú ellenfelei voltak a Fradinak

Dunaújváros – A MOL Liga rajtjára készülő DAB jégkorongcsapata felkészülési mérkőzésen a Ferencvárost fogadta, és 3-1-re kikapott egy küzdelmes találkozón.

Agárdy Csaba

DAB – Ferencváros 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

DAB: Lindoff (Duschek) – Brad Smith, Revák Zoltán, Phil Bushbacher, Borbás Gergely, Peterdi Imre – Hruby Gellért, Tyimur Raszulov, Azari Zsolt, Mike McCann, Szepessy Máté – Léránt René, Dörök Bence, Sijka Dusan, Szepessy Bálint, Németh Péter –Pál Zalán, Nagy Márk, Odnoga Mátyás, Mátyássy Bence, Magosi Erik. Vezetőedző: Lee Gilbert.

Ferencváros: Budai (Ágoston) – Edgars Apelis, Juhamatti Hietamaki, Rafaj Attila, Jimmy Jensen, Joona Manninen – Pál Zsombor, Niko Souraniemi, Vladimir Dubek, Kiss Gábor, Fliszár Zalán – Szőcs Attila, Lévai Máté, Hardi Richárd, Galló Illés, Papp Csaba – Géczi Gergő, Üveges Gábor, Fekti Ádám, Sára Tibor, Kovács Viktor László. Vezetőedző: Greg Lindquist.

Örömteli volt látni, hogy milyen sokan voltak kíváncsiak a csütörtöki felkészülési mérkőzésre (600 nézőt nyugodtan saccolhatunk). Úgy látszik, a dunaújvárosi jégkorongszurkolókat érdekli, hogy milyen lesz a főszponzor, így pénz és ezért a meghatározó játékosai nélkül maradt csapatuk. Mindkét gárda elszántan küzdött a mérkőzésen, amelynek most az eredménye nem igazán számított. De azért a történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, Kiss Gábor révén szerzett vezetést a Fradi, majd McCann egyenlített, később Galló és Rafaj is eredményes volt a ferencvárosiak részéről. A tudósító ezúttal leginkább egyénileg nézte a dunaújvárosi játékosokat, hiszen nagyon sok volt az ismeretlen arc. Ezen a mérkőzésen biztató volt a kanadai kapus, Lindoff teljesítménye, de McCanntől is szép megmozdulásokat láthattunk. A legutóbb az OB II-es Tisza Volánban játszó egykori válogatott, Borbás Gergely teljesítménye is reménykeltő volt, hogy csak néhány nevet említsünk az újak közül.Összességében egy hajtós, sok ütközést, de színvonalában nem túl magas mérkőzést láthattak a nézők. Az jó jel, hogy az Acélbikák játékán egyhónapos felkészülés után is látható volt tudatosság, tervszerűség. A közönség díjazta a csapat teljesítményét és nemcsak a dunaújvárosiakét, mert mindkét alakulat a mérkőzés végén vastaps mellett vonulhatott az öltözőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!