Jégkorong

2014.02.09. 19:20

A Dunaújvárosi Acélbikák közül hatan szerepeltek a magyar válogatottban

Dunaújváros – Ugyan, csak negyedik lett a magyar jégkorong-válogatott a gdanski EIHC-tornán, de nem lehet panasz a csapat teljesítményére.

Agárdy Csaba

Pénteken, a torna második napján játszott a válogatottunk a lengyelekkel és 2-1-re nyert. Csapatunk gólját Szirányi és Vas János szerezték. Mivel az olaszok ugyancsak 2-1-re verték a fehéroroszokat, a szombati zárónap előtt az a furcsa helyzet állt elő, hogy mind a négy csapatnak három pontja volt és 3-3-as gólkülönbségse, mivel minden mérkőzés 2-1-re végződött.

Utolsó mérkőzését a tornán Olaszország ellen játszotta válogatottunk.

Olaszország – Magyarország 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Magyarország: Hetényi – Szirányi, Gröschl, Azari 1, Sebők, Benk, Hegyi Á., Tokaji (1), Magosi, Vas J. (1), Kovács Cs., Varga A., Mihály 1, Sárpátki, Galanisz, Ladányi, Reiter, Hüffner, Németh A., Nemes, Kocsis. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Az utolsó fordulóban a lengyelek 4-2-re legyőzték a fehéroroszokat, így megnyerték a tornát. Magyarország három ponttal a negyedik lett, érdekesség, hogy a győztes lengyeleket csak a mieink győzték le. Végeredménye: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Olaszország 6 pont, 3. Fehéroroszország 3 pont, 4. Magyarország 3 pont.

A lengyelországi tornával egyidőben Franciaországban is rendeztek Euro Ice Hockey Callenge tornát. Itt a németek nyertek veretlenül 9 ponttal, második Kazahsztán lett 6 ponttal, a harmadik Franciaország 3 ponttal, a dánok pont nélkül végeztek. De tekintsünk vissza a lengyelországi csoportra! A magyar válogatott ugyan negyedikként végzett, de mégis elégedettek lehetünk a teljesítményével. Csapatunk ugyanis tartalékosan utazott el Gdanskba, a légiósok nagy része nem tudott hazajönni és sérülések is hátráltatták a csapatot. Három gólerős csatárra, Sofron Istvánra, Bartalis Istvánra és Sikorcin Ladislavra sem számíthatott Rich Chernomaz. Emellett a kanadai szakember öt játékost is kipróbált a junior válogatottból. Dósa Krisztián, Kocsis Ferenc, Reiter Attila, Sárpátki Tamás és Sebők Balázs mutatkozhatott be a felnőttek között és az örömteli, hogy egyikük sem okozott csalódást. A DAB hokisai közül Peter Sevela, Azari Zsolt, Gröschl Tamás, Galanisz Nikandrosz, Hüffner Adrián és Ladányi Balázs volt ott Gdanskban. Sevela egy mérkőzésen, a lengyelek ellen védett, viszont azon kitűnően, 97 százalék volt a védési hatékonysága. Sőt, a magyar csapat második góljánál Szirányi Bencének ő adta a gólpasszt. Jól játszott Azari Zsolt, aki lőtt egy gólt, a plusz/mínusz mutatója +1 volt. De a többiek teljesítményére sem lehet panasz, Galanisz egy pontot szerzett, a plusz/mínusz mutatója 0, ugyanúgy mint Ladányi Balázsé. A védőként szereplő Gröschl pedig (+1) zárt. Egyedül Hüffner Adrián volt mínuszban (-1). De többeknek volt mínusz 2, sőt mínusz 3-as a mutatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!