Jégkorong

2015.11.23. 20:41

A Dunaújvárosi Acélbikák Székesfehérvárra látogatnak

Dunaújváros – Nincs megállás! A DAB jégkorongcsapata a MOL Ligában öt nap alatt a harmadik mérkőzését játssza. Székesfehérváron korcsolyázik jégre kedden a dunaújvárosi együttes, a mérkőzés 18.30 órakor kezdődik.

Agárdy Csaba

Vasárnap régen látott jó hangulatú, magas színvonalú mérkőzést produkált a DAB és a MAC Budapest. Az Acélbikák szerencsétlen körülmények között kaptak ki hosszabbításban 5-4-re, a talán leggazdagabb magyar klubtól. Két fontos momentuma volt a mérkőzésnek, és mindkettő a lelátóról érkezett. A szurkolók már a második harmad után vastapssal ünnepelték a játékosokat, díjazva azt, hogy tiszta szívvel és jól jégkorongoztak a fiúk. A második pedig az volt, ahogy a drukkerek a játékvezetők tevékenységét értékelték. Nem emlékszem rá, hogy valaha is kapott volna „bírói testület” olyan füttyszót, mint amit a Haszonits, Gangel, Abonyi, Berger négyes kapott. Nem arról van szó, hogy bárkit kezdeményeztek volna – bár a nagy hibákat a DAB kárára követték el –, de hihetetlenül indiszponáltak voltak. (Kíváncsi vagyok arra, hogy a ténykedésüknek lesz-e a következménye.)

Lee Gilbert, a DAB vezetőedzője rendkívül kulturáltan nyilatkozott a mérkőzés után: – Nagyon nehéz munkájuk van a bíróknak, akiknek nagyon gyorsan kell döntést hozniuk egy adott szituációban. Talán nekik van a legnehezebb dolguk a jégen.

Majoross Gergely, a MAC Budapest vezetőedzője nem foglalkozott a játékvezetőkkel: – Nem számítottunk könnyű sikerre, bár hosszú győzelmi szériában vagyunk. A Dunaújváros hazai pályán kellemetlen ellenfél. A rossz kezdéssel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de a lényeg, hogy ha nehezen is, sikerült nyernünk.

A Dunaújvárosi Acélbikák ma Székesfehérváron játszanak, a találkozó 18.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!