Jégkorong

2014.10.19. 13:20

Az U20-as jégkorong-válogatott már a dunaújvárosi világbajnokságra készül

Rich Chernomaz vezetésével újra két napon át készült a novemberi Négy Nemzet Tornára és a decemberi, dunaújvárosi vb-re a magyar juniorcsapat, keretében négy Dab.Docler játékossal.

Gallai Péter

A szövetségi kapitány és stábja múlt héten a Jégpalotában gyakorolt a magyar U20-as válogatottal. Mint azt Chernomaz az esemény után elmondta, továbbra is elégedett a fejlődéssel, de van, akivel vannak koncentrációs problémák. Nekik csökken az esélyük a csapatba kerülésre:

- Az összejöveteleken, ahol részt vesz a teljes csapat nem feltétlenül videó tréningeket tartunk, sokkal inkább a játékrendszereink áttekintésével foglalkozunk. Hiszen annak érdekében, hogy minél jobban rögzüljenek ezek, a fiúk nem csak a jégen gyakorolják, hanem ezeken részletesen el is magyarázzuk nekik a különböző szituációkban hatékony játékot, ők ezeket lejegyzik a füzeteikbe, amiket hazavisznek, hogy ott folytathassák a tanulást.

A bő keretben a Dunaújvárosi Acélbikákat Lajcs János, Dörök Bence, Hruby Gelllért, valamint Szepessy Máté képviseli.

A magyar csapat november 6. és 8. között Franciaország, Olaszország és Szlovénia ellen lép jégre Budapesten, majd december 14-én kezdődik a divízió 1/B csoportos vb Dunaújvárosban.

A felnőtt válogatott pedig november 7 9. között Lengyelország, Olaszország és Dél-Korea ellen játszik a Jégpalotában a Négy Nemzet Tornáján.

Az eseményre az ibusz.hu internetes oldalon megkezdődött a bérletek értékesítése, így idén nyílik először lehetőség arra, hogy online lehet belépőt váltani. Október 20-ig mindhárom napra szóló bérletet lehet venni, utána pedig napijegyek váltják majd a bérleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!