Jégkorong

2014.09.19. 19:35

A MOL Liga rajtján nem volt gond az Acélbikákkal

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata péntek este a MOL Liga rajtján a Brassót fogadta, és hosszabbításban 4-3-ra nyert.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Brassó 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző. Vezette: Haszonits, Wolf, Abonyi, Berger.

DAB: Sevela – Martine, Hüffner, Galanisz, Azari, Kiss Á. – Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos – Nagy R., Mestyán, Pavuk, Papp V., Peterdi – Hruby, Erdélyi, Hardi, Magosi, Léránt. Edző: Donald MacLean.

Brassó: Polc – Obsut, Nagy Cs., Mihály, Imecs, Zsók – Filip, Hietamaki, Péter R., Saluga, Klouda – Pysarenko, János, Molnár, Antal, Virág – Dumitru, Péter Zs., Fodor, Bálint, Petres. Edző: Miroslav Ihnacak.

Szappanos Dávid (háttal) a dunaújvárosi csapat nyerőembere volt. Három gólt lőtt, ebből egy a mindent eldöntő volt. Fotó: Ady Géza

A mérkőzés úgy kezdődött, hogy ez a találkozó Szappanos Dávid nagy napja lesz, hiszen az első harmadban tíz perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat. Ekkor a nézőtéren sokan gondolhattak arra, hogy az Acélbikák könnyedén behúzzák a meccset.

A folytatásban azonban egészen mást kellett tapasztalniuk a dunaújvárosi híveknek. Az Acélbikák hátul többször is bizonytalankodtak, és ahogy mondani szokás, a hibákat az ellenfél könyörtelenül kihasználta. és a 30. percben már 2-2 volt az állás.

A hajrában jött meg egy adok-kapok, ami 3-3-as végeredményt produkált.

Jöhetett a szabályok szerinti ötperces hosszabbítás, de már csak négy-négy játékossal. Szappanos, a rájátszás utolsó percében ismét betalált, így az Acélbikák 4-3-ra nyertek.

Szapinak tavaly nem volt igazán jó év, ahhoz hasonlítva, mint az előző, de ezzel a rajttal, talán ismét harcban lehet a liga gólkirályi címéért.

A lényeg: a DAB jó rajtot vett, méghozzá az ellen a Brassó ellen, amellyel szemben márciusban elvesztette a MOL Liga döntőbe jutás jogát. A DAB legközelebb vasárnap 18 órakor az újonc Debrecent fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!