Jégkorong

2014.03.31. 19:15

Összességében eredményes évet zárt a Dab.Docler

A Dab.Docler jégkorongcsapata hétfő este tartotta évzáró vacsoráját a Sportételbárban. Az eseményen a játékosok, a szakmai vezetés, a segítők, a támogatók és a média képviselői voltak jelen. Mondhatjuk: a hangulatra nem lehetett panasz.

Agárdy Csaba

Azari Zsolt, a DAB elnöke összefoglalta a szezont, és a jövőt is érintette a szezonzárón (Fotó: Ónodi Zoltán)

A jókedv nem volt véletlen, hiszen a csapat Magyar Kupa győzelemmel zárta a szezont, méghozzá úgy, hogy kilenc év után ismét legyőzték az ősi riválist, az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19-et. Mint minden ilyen hasonló összejövetel, ez is a protokollal kezdődött. Először Azari Zsolt, a klub elnöke értékelte az elmúlt egy évet.

- A MOL Liga harmadik helye nagy csalódás volt, de ha mindent egybeveszek, akkor nem lehetek elégedetlen. A Magyar Kupa megnyerése a hétvégén úgy, hogy legyőztük a Volánt, más szájízt ad az idei szezonnak.

Azari Zsolt ekkor a játékosokhoz szólt: Mindenkinek a figyelmébe ajánlom, minden meccsre úgy kell felkészülni, mint a Sapa Fehérvár ellen. Vegyétek tudomásul, ez a munkátok!

Majd így folytatta: - Azt el kell ismernem, hogy ha szezon előtt választanom kellett volna az újabb MOL Liga győzelem, vagy a Volán legyőzése között, akkor az utóbbi mellett döntöttem volna. A MOL Liga elődöntőjében a Brassó ellen nagy hibát követtünk el. Nem lett volna szabad velük szemben alulmaradni. De tudom, hogy előfordulhatnak a csapat életében hullámvölgyek. Jó példa erre a Klagenfurt esete, amely tavaly megnyerte az EBEL-t, az idén ugyanazon játékoskerettel a legjobb nyolcba sem került be. Azonban mindent meg kell tenni, hogy ne legyen hullámvölgy. Mindenki tartsa észben, hogy minden nap kőkeményen meg kell küzdeni. Én holnaptól már a jövő kialakításán dolgozom. Április közepére meglesz a költségvetésünk bevételi oldala, ekkor kezdek el tárgyalni azokkal a játékosokkal, akiknek lejárt a szerződésük. Ha valakit április 15. és 30. között nem keresek meg, annak nem kívánunk szerződést ajánlani.

- Végül szeretném megköszönni támogatóinknak, az itt jelen lévő Tarány Gábornak, aki szeptemberben, amikor nagy gondjaink voltak, első szóra segített, Berényi Lászlónak és Berényi Bélának az önzetlen segítséget.

Azari Zsolt után Stephan Lundh, a csapat sikeredzője foglalta össze a gondolatait.

- Azari Zsoltnak, a játékosoknak és minden segítőmnek köszönök mindent. Egész évben nagyon jól dolgoztak. A játékosok sokat léptek előre. Számomra is nagy csalódás volt, hogy nem jutottunk be a MOL Liga döntőjébe, de a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa megnyerésével azt hiszem, sikeres volt a szezon. A Volán legyőzésével pedig egy évek óta bennünk lévő tüskét sikerült kihúzni. A nagy felfedezett Hruby Gellért volt, ha pár kiló izommal megerősödik, remélem, egy igazi szörnyeteg válik belőle.

Lundh mester után a csapatkapitány, Galanisz Nikandrosz kért szót, aki megköszönte a vezetőknek a biztos hátteret, amiben dolgozhattak, az edzőknek meg a munkájukat, amitől fejlődni tudtak.

- Úgy gondolom, hogy a Brassó elleni kiesést a Volán elleni győzelemmel és a Magyar Kupa megnyerésével feledtetni tudtuk.

Mikor már mindenki a konyha felé tekingetett, hogy mikor érkezik a vacsora, a csapat egyik legrégebbi, leglelkesebb szurkolója, a VIP-büfé főnöke, Siba György kérte, hogy néhány mondatot ő is mondhasson. - Büszke dunaújvárosi vagyok. 1994 óta követem a csapatot. A Brassó elleni kiesés után azt hittem, vége a világnak, de a kupagyőzelem meggyógyította a lelkemet. Stephan Lundhnak szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a Kontitnentális Kupában még egyszer sem kerültünk be a négyesdöntőbe, a Final Fourba, vagyis jövőre is lesz teendője.

Siba György a saját jövőjével kapcsolatban is tett egy kijelentést, miszerint úgy érzi, a VIP-ben ellátott feladatát úgy elvégezni, mint korábban a jövőben már nem tudja. Fiatal lányok kellenek a pult mögé, ezért lemond eddig betöltött tisztségéről.

Siba György beszédét követően nagy tapsot kapott, ami bizonyítja, remek VIP-főnök volt.

Ezután a kötelező rész véget ért, jöhettek az ételek, italok, amelyek elfogyasztása közben a résztvevők anekdotázhattak az elmúlt szezonról és talán, ha már egy kicsit emelkedettebb volt a hangulat, elhangozhatott a dunaújvárosi szurkolók kedvenc rigmusa: a Jaj, szegény Volán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!