20 éve nyerték meg először dunaújvárosi jégkorongozók a magyar bajnokságot

2016. február 04., 21:45 szerző: Agárdy Csaba
komment
Dunaújváros - Március 5-én lesz húsz éve, hogy a Dunaferr Sportegyesület jégkorongcsapata bajnoki címet szerzett jégkorongban. Igazán azért kell erre nagyon emlékeznünk, mert nemcsak a klub, hanem a város első csapatsportágbeli aranyérmét szerezte a csapat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szerencsére a Dunaferr Sportegyesület, Mátyás Gábor ügyvezető elnökkel az élen, nem felejtette ezt a jubileumot, és teljes mellszélességgel segít abban, hogy erről a szép eseményről ne feledkezzünk el. Húsz év telt el a legendás döntő óta.

Szeretnénk, hogy azokban a szurkolókban, akik annak idején a csapatot mindenhova elkísérték felelevenedjenek a régi élmények. A Dunaújvárosi Hírlap ebben partner. Első visszaemlékezésünkben visszatekintünk a Budapest Sportcsarnokban történt első mérkőzésre, amikor a dunaújvárosi csikócsapat megjelent a fináléban. És hogy ne legyünk elfogultak, a Nemzeti Sportot idézzük.

„Soha nem látott bajnoki finálét rendeznek szombaton és hétfőn - ez döntetlen állás esetén kibővülhet még keddel - a Budapest Sportcsarnokban. Az egyik résztvevő a Ferencváros, a „soha nem látottság” fogalmát nem eme tény meríti ki, hanem az, hogy az ellenfél a Dunaferr. A piros-fehérek tavaly egy góllal maradtak le a végső összecsapásról, most viszont minden kétséget kizáróan ők az esélyesebbek. A jelek szerint még az sem rettenti el őket, hogy Farkas „Caja” a zöld-fehérek mestere szintén jégre csusszan a döntőkben. Az először hihetetlennek tűnő hír hallatán maga Kercsó Árpád, a Dunaferr mestere csodálkozott a legjobban. Nem is a bejelentésen, hanem azon, hogy Caja szerint még ma is ő a Fradi legjobb hátvédje, illetve, hogy egyetlen dunaújvárosi csatár sem tudna elmenni mellette. Ezzel kissé lenézi saját játékosait, a mieinkről pedig csak annyit, hogy ha cselekkel esetleg nem tudnak elmenni mellette, majd kikerülik.”

(A március 4-i találkozóig rendszeresen szeretné lapunk idézni a múltat.)

 

  

Agárdy Csaba

2016. február 04., 21:45 szerző: Agárdy Csaba

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...