Jégkorong

2015.08.03. 19:26

Az Acélbikák 43-an vágnak neki az új szezonnak

Dunaújváros – A DAB MOL Ligás jégkorongcsapata hétfő délelőtt megtartotta első jeges edzését, majd délután a másodikat is. Negyvenhárom játékos vett részt a gyakorlásokon.

Agárdy Csaba

A lassacskán húszéves Dunaújvárosi Jégcsarnok sokat látott már, de arra nem hiszem, hogy lett volna példa, hogy az augusztusi jeges alapozást negyvenhárom játékossal kezdték meg az Acélbikák. Nos, hétfőn ez megtörtént. Ez annak volt az eredménye, hogy a tavalyi felnőtt csapat maradéka (a főszponzor távozása miatt a meghatározó játékosok távoztak) a dunaújvárosi juniorokkal kiegészülve, plusz a tizenhat próbajátékon lévő hokissal ezt a létszámot adta ki. Lee Gilbert, a DAB új kanadai edzője így nem is tehetett mást a délelőtti első gyakorláson, hogy a két csapatra való játékost két csapatra osztotta, pirosakra és fehérekre, majd egymás közti játékot vezényelt. A héten ez lesz a gyakorlások fő csapása, ami alapján Gilbert eldöntheti, hogy kik azok, akikre számítani akar. Mert az egyértelmű, hogy negyvenhárom játékossal lehetetlenség végigdolgozni az augusztusi edzőtábort. A próbajátékon lévők közül tizen érkeztek külföldről. Egy-egy jégkorongozó Szlovákiát, Csehországot, Oroszországot, kettő az Egyesült Államokat, öt Kanadát képviseli – tudtuk meg Ifjabb Azari Zsolt sportigazgatótól, aki a csapat játékosa is.

A MOL Liga szabályai szerint hat külföldi szerepelhet egy-egy csapatban, így csak azokat tartja meg a klub a légiós jelöltek közül, akik jobbak a magyar társaiknál. Az bizonyos, hogy az első felkészülési mérkőzését a DAB augusztus 17-én hazai környezetben a Debreceni HK ellen vívják. Két meccset terveznek még a Ferencváros és a felvidéki Léva ellen. Jövő héttől napi három edzéssel készül a csapat, ebből kettő jeges, egy pedig száraz edzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!