Jégkorong

2014.10.14. 19:55

Az Acélbikák jégkorongozói esélyt sem adtak a Miskolcnak

Dunaújváros - A MOL Liga két éllovasa, a Dunaújvárosi Acélbikák és a Miskolci Jegesmedvék csaptak össze tegnap este a jégcsarnokban. Rangadóra készültünk, sima hazai diadal lett a vége.

Gallai Péter

Az Újpest és a Csíkszereda legyőzése után a MOL Liga etap harmadik összecsapásán a tabella első két helyezettje játszott egymással. A nagy iramú és helyeként kifejezetten látványos meccsen végül magabiztos dunaújvárosi győzelem született.

Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Dunaújváros. 400 néző. Vezette: Kincses, Varjú Abonyi, Muzsik.

Dab.Docler: Kalnins Hrdel 1, Martine (1), Hüffner 1, Azari, Kiss (1) Somogyi, Martinka, Pozsgai, Gröschl (1), Szappanos Pavuk, Peterdi, Galanisz 2 Nagy, Mestyán (1) Kovács, Papp, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs Gőz (1), Sagert 1, Metcalfe, Nagy (1), Becze Boyle, Hajós, Popovics, Tóth, Dósa Cohen, Dansereau, Láda, Vojtkó Fliszár Roczanov, Szilágyi, Ritó, Budai, Miskolczi. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 12, illetve 26 perc.


A kapuban az a Janis Kalnins kezdett a hazaiaknál, akit a szövetség a harmadik játékhét legjobbjának választott. S, hogy ez nem volt érdemtelen döntés, azt a tegnapi meccsen is többször bizonyította, már az első harmad elején akadt védenivalója. A hatodik percben Azari ugratta ki remekül Hrdelt, aki Kiss Ákossal a velük szemben álló egy védőt szépen kipasszolták, a csiki-csuki végén a cseh légiós bombázott a kapuba (1-0). Nem sokkal később a szezonban eddig remeklő Galanisz szlalomozott be a vendégek kapuja elé, ahol csak kiállítást érően tudták szerelni. Az emberfórt pedig maga a sértett váltotta gólra (2-0). A harmadot Kalnins bravúrja zárta, aki egy kontrát követően védett nagyot.

A második felvonás elején Martine ütötte meg a bottal Hajóst, akinek felszakadt a szája, ezért pedig négy perces büntetést kapott. Ezt a Miskolc nem sokat várva ki is használta (2-1). A második két percet fegyelmezett játékkal kivédekezte a hazai csapat, majd Galanisz a 26. percben indult meg Martine passzából szólóban, és amit Cohen, illetve Dansereau kihagyott a túloldalon, azt ő belőtte (3-1).

Az utolsó harmadban felváltva jöttek a helyzetek, amelyek sorát szerencsére egy Dab találat tört meg, Hüffner ismét egy előnyös helyzetet váltott gólra (4-1). Ezzel pedig végleg el is dőlt a meccs, a Jegesmedvék ekkor már talán fejben fel is adták a küzdelmet, így a végjáték szerencsére már semmi izgalmat nem tartogatott, a kiválóan jégkorongozó Acélbikák megérdemelten zsebelték be az újabb három pontot.

A Dab.Docler számára ezzel lezárult a hazai bajnokság ezen szakasza, ugyanis a csapat ma este elutazik Brassóba, ahol a Kontinentális Kupa selejtezőjében vesz részt.

A keddi másik mérkőzésén a harmadik helyezett Érsekújvár Debrecenbe látogatott, ahol az újonc tönkreverte a szlovákiai együttest, 6-2-re nyertek, többek között Ladányi két góljával. Ez pedig azt jelenti, hogy a Miskolccal szemben hatra, míg az Érsekújvár előtt már nyolc pontra nőtt a dunaújvárosiak előnye. A Dab legközelebb a MOL Ligában október 24-én Érsekújváron szerepel, október 26-án pedig Debrecenben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!