Jégkorong

2015.10.05. 18:50

Az emberelőnyös gólok mérkőzésén DAB-győzelem született a Brassó ellen

Dunaújváros – Nem akármilyen mérkőzésen nyert a DAB jégkorong csapata a MOL Ligában hazai pályán a Brassó ellen. Tizenegy gól született a találkozón, ebből hét emberelőnyös volt.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák – Corona Brassó 6-5 (2-1, 3-1, 1-3)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Vezette: Haszonits, Gangel, Abonyi, Kis-Király.

DAB: Lindoff – Rasulov (4), Smith (1), Azari 1 (2), Odnoga, McCann – Lencsés, Hruby, Borbás 1, Busbacher 1 (2), Peterdi 2 (2) – Léránt, Dörök, Szepessy B., Szepessy M., Nagy – Pál, Revák, Mátyásy, Németh 1, Magosi. Edző: Lee Gilbert.

Brassó: Tőke – Pysarenko, Bíró O., Fodor (2), Mihály 2 (1), Bíró G. 1 (1) – Mátyás, Imecs (1), Molnár, Virág, Bíró M. 1 – Sprencz, Balázs, Tranca 1 (1), Zsók (1), Péter – János, Dumitru, Márton. Edző: Keresztes Ottó.

Kiáll.: 12, illetve 22 perc.

A Brassó kezdte jobban a meccset, az 5. percben meg is szerezte a vezetést, ami után fölényben maradt. A 14. percben egy gyönyörű támadás után, amikor Rasulov adott remek passzt Borbásnak, kiegyenlített a DAB.

Ezután fordult a kocka és a dunaújvárosiak kerültek fölénybe. A 22. percben 3-1-re vezettek is. Sőt, a második harmad vége előtt már 5-2 volt a hazaiak javára. A vendégek azonban nem adták fel és tíz perc alatt feljöttek 5-4-re. Egy perc múlva már ismét a DAB-nál volt az előny (6-4), de még ezután is rengeteg izgalom várt a szurkolókra. Az utolsó négy percet 6-5-ös állásnál kezdték a csapatok, mindkét oldalon voltak kiállítások. Az erdélyiek bármennyire szerették volna, de nem tudták lehozni kapusukat, így a DAB megszerezte második rendes játékidős győzelmét. A találkozó nagy iramot, sok ütközést, és időnként komoly technikai hibákat hozott, de összességében nagyon izgalmas, látványos mérkőzést láthattak a nézők. Elég ha csak Peterdi Imre és Azari Zsolt bombagóljára, vagy az ellenfélnél Mihály Árpád néhány zseniális megmozdulására gondolunk.

További eredmények: Debrecen – Miskolc 1-2, Újpest – Csíkszereda 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!