Jégkorong

2014.09.26. 19:05

Az Acélbikák ezúttal könnyedén verték a brassói csapatot

Brassó - A Dab.Docler jégkorongcsapata péntek este Brassóban játszott MOL Liga mérkőzést, és 3-1-re nyert.

Agárdy Csaba

Corona Brassó - Dab.Docler 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Brassó, 1300 néző. Vezette: Csomortani, Toparceanu, Butucel.

Brassó: Polc Filip, Nagy Cs., Saluga, Mihály, Klouda Pysarenko, Hietmaki, Molnár zs., Antal Zs., Virág Cs János (1), Mátyás, Fodor 1, Péter, Imecs Bálint, Petres, Márton. Edző: Miroslav Ihnacak.

DAB: Kalnins Martine, Hüffner , Kiss Á. (1), Galanisz, Azari 1 Martinka, Pozsgai, Szappanos 1, Gröschl 1 (1), Somogyi, Nagy R., Mestyán, Peterdi (1), Papp V., Pavuk, Hruby, Erdélyi, Kovács V., Léránt, Magosi E. Edző: Donald MacLean.

Somogyi Balázs (balról), mint a teljes DAB fegyelmezetten, jól játszott Brassóban

Pontosan egy héttel ezelőtt találkozott a két csapat, akkor Dunaújvárosban az Acélbikák hosszabbításban 4-3-ra nyertek. A hazaiak természetesen vissza akartak vágni, a 9. percben meg is szerezték a vezetést Fodor Csanád révén. A dunaújvárosiak sokat voltak emberhátrányban, öt kétperces kiállítást kapott a DAB, ami ugye annyi jelent, hogy az első harmadnak a felét hátrányban kellett játszaniuk. Épp Galanisz ült a büntetőpadon, amikor Gröschl Tamás átadásából Szappanos Dávid a 18. percben egyenlített. A játékvezetők továbbra is a büntetőpadra szórták az Acélbikákat, Szappanost a 30. percben szövegelésrtvéglegesen állították ki. Talán sokat elmond a büntetők eloszlásáról, hogy a hazaiaknak tíz, míg a DAB-nak ötvenhat perc jutott.

Hiába volt a rengeteg hazai előny, a DAB fegyelmezetten védekezett, annyira, hogy helyzete is alig akadt a Brassónak.. Még aakkor sem volt gond, amikor a 46. percben Kiss Ákos kétszer két percet kapott. Az utolsó percben a Brassó lehozta kapusát, Gröschl viszont a saját harmadából egy mandineres góllal beálította a végeredményt (1-3).

A DAB pénteken 18 órakor Csíkszeredában játszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!