Jégkorong

2014.10.02. 15:25

Cseh csatár a Bikáknál - Zbynek Hrdel már edzésbe állt

Dunaújváros - Cseh centerrel erősített a Dab.Docler jégkorongcsapata. Zbynek Hrdel csütörtök délelőtt már az Acélbikákkal edzett.

Agárdy Csaba

Nem tűnik rossz fogásnak a 192 centis, kilencvenöt kilós cseh játékos, hiszen 2003-ban az NHL-ben szereplő Tampa Bay Lightning draftolta. Az NHL-ben nem jutott szerephez a csatár, de az AHL-ban, a farmcsapatok bajnokságában hatvannyolcszor szerepelt. Kilencvenhatszor játszott az ECHL-ben, a cseh Extraligában a Mlada Boleslav, a HC Kladno és a HC Sparta Prága színeiben százhuszonkétszer kapott játéklehetőséget. 2005-ben világbajnoki bronzérmes volt a cseh junior válogatottal. Dunaújvárosba a cseh másodosztályból, a HC Berounsti Medvediből érkezett. Fontos adalék a pályafutásából, hogy tizenhét évesen került az egyik legerősebb kanadai junior ligába, a QMJHL-be, amellyel 2005-ben bajnokok lettek. Itt két évet játszott együtt napjaink egyik legjobb jégkorongozójával, Sidney Crosbyval. Mindkét szezonban Crosby volt a házi pontkirály, de Hrdel ötödik és hatodik helye se megvetendő.

Ha Donald MacLean, az Acélbikák edzője úgy dönt, akkor ma a hazai közönségnek be is mutatkozhat az új légiós. A DAB este 18 órakor az Újpestet fogadja. Az újpestiek edzője nem más, mint Szilassy Zoltán, aki játékosként az Acélbikák csapatkapitánya volt, majd két évig segítette a svéd sikeredző, Stephan Lundh munkáját.

A DAB új szerzeménye, a cseh csatár Zbynek Hrdel csütörtökön már az Acélbikákkal edzett (Fotó: Ónodi Zoltán)

A lilák jó rajtot vettek, hiszen az elmúlt három évben az utolsó helyről egyszer sem kerültek el, most viszont öt forduló után a negyedikek hét ponttal, ami már most több, mint a legutóbbi sorozatban megszerzett hat.

- Érdekes lesz Dunaújvárosban játszani, de jó érzésekkel jövök vissza. Az furcsa lesz, hogy most nem nekem, nem az én csapatomnak szurkolnak majd, de a profi élet már csak ilyen. Úgy gondolom, ha az otthoni formánkat hozzuk, akkor van esélyünk a DAB ellen, viszont, ha úgy játszunk, mint eddig idegenben, akkor nincsen. Komoly kihívás elé szeretnénk állítani az Acélbikákat.

A DAB edzője, MacLean így várja a találkozót: - Volt majdnem egy hetünk arra, hogy kicsiszoljuk az egyenletlenségeket. Ez alatt az idő alatt igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az ellenfélből: az eddigi mérkőzéseiket elemeztük, a statisztikákat tanulmányoztuk, és azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő ellenszert a lila-fehérek egyértelműen legjelentősebb fegyverével szemben. Ez pedig a sok légióssal megtűzdelt első sor, nem lesz egyszerű hatástalanítani őket. Ugyanakkor úgy érzem, esélyesként kell pályára lépnünk és hatvan percen keresztül keményen dolgozva, száz százalékot nyújtva játszani, és akkor három ponttal gazdagodhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!