Jégkorong

2013.03.22. 16:32

MOL Liga: megvédte címét a DAB.Docler!

A MOL Liga döntőjének hatodik mérkőzésén dőlt el a bajnoki cím sorsa: a csíkszeredai összecsapáson 4:0-ra legyőzték az Acélbikák a csíkiakat.

Agárdy Csaba

III. harmad - összefoglaló

A befejező játékrész nem a legszerencsésebben indult a dunaújvárosiak számára, hiszen már az első percben elcserélték magukat, hatan voltak a jégen, amiért kétperces kiállítás járt. A DAB fegyelmezett védekezéssel minden gond nélkül kihúzta ezt az időszakot. A nagyobb probléma az volt, hogy épphogy kiegészültek az Acélbikák, Azarit semmiért kiállították, így újra hátrányban voltak a Bikák. A Sportclub két nagy helyzetet kialakított, de gól nem született. A csíkiak a következő perceket nagyon megnyomták, nagyrészt náluk volt a korong, de a DAB továbbra is fegyelmezetten, taktikusan védekezett. Ahogy teltek a percek, úgy lehetett érezni, hogy a székelyek kezdeményezései már egyre erőtlenebbek, míg a dunaújvárosiak azt csinálnak és nagyon jól, amit idegenben 2-0-ás vezetésnél kell. Már három perc sem volt hátra, amikor a DAB előnybe került és Azari eldöntötte a mérkőzést (0-3). Utána egy perc múlva Gröschl aztán megadta a kegyelemdöfést a DAB 4-0-ra nyert és ezzel a magyar bajnoki cím mellé a MOL Liga aranyérmét is begyűjtötte. És talán az sem mellékes, hogy a liga ötéves története során az Acélbikák az elsők, akik meg tudták védeni címüket. (Videó a mérkőzés összefoglalójáról: itt!)

A bajnoki cím után a MOL Liga elsősége is az Acélbikáké lett a 2012/2013-as szezonban!

HSC Csíkszereda - Dab.Docler 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Csíkszereda, 2500 néző. Vezette: Varjú, Iliescu, Butucel, Gangel.
Csíkszereda: Kozuch - Góga, Papp Sz., Mihály, Novak, Hurtaj, Kósa, Péter, Kmit, Becze, Fadrny, Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Moldován, Tranca, Flinta, Nagy I., Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró. Edző: Gál Sándor.
DAB: Sevela - Lindgren, Kiss D., Pavuk 1, Galanisz, Szappanos (1), Hüffner, Nagy R. 1, Gröschl 1, Virág T. (1), Vaszjunyin, Tőkési, Szabados, Mihalik (1), Azari 1, Strenk, Somogyi, Papp V. (1), Kiss Á. (1). Edző: Stephan Lundh.
Kiállítások: 10, illetve 12 perc.

60. perc Az utolsó másodpercben Kiss Ákos kapott kiállítást, bottal fogásért.

59. perc Gröschl is betalált! 4:0.

58. perc Azari eldöntötte a találkozót: 3:0! Ezzel eldőlt: a MOL Liga bajnoka a DAB.Docler!
Közben kiállították Fadrny-t és Nagy Richárdot is.

57. perc Szőcs ismét a padra kényszerül, bottal lökésért szólt a síp. Időt kér a HSC.

49. perc Beczét küldik ki a bírók durva játék miatt. Még mindig 2:0 - már csak tíz perc kell a sikerig.

43. perc Rövid időn belül két kiállítást is begyűjtött a DAB. Előbb túl sok játékosunk volt a jégen, majd Azari gáncsolt.

2. harmad - összefoglaló

A második játékrész elején látható volt, hogy az első harmad a döntő korábbi mérkőzéseihez képest visszafogottabb tempó és játék nem a véletlen műve volt. A csapatok változtattak a játékrendszerükön, kevesebb volt a sokpasszos összjáték, viszont ahonnan lehetett, kapura lőttek. Az első nagy helyzet Hurtaj előtt adódott, de Sevela a helyén volt, viszont őt hátulról sportszerűtlenül fellökték, amit a bírók nem észleltek. A 24. percben a csíkiak kezdeményeztek, a DAB azonban egy kontrával ellépett, Szappanos meghúzta a balszélt, remek passzt adott Pavuknak, aki egy laza csuklómozdulattal megszerezte a dunaújvárosiak vezetését. Ez a gól megfogta a Csíkszeredát, lendületben maradt a DAB és még az sem okozott problémát Stephan Lundh együttesének, hogy Gröschlt kiállították. A 31. percben a védő, Nagy Richárd - ahogy már ebben a play-offban előtte háromszor megtette - fél harmadról eredményes volt. A hátralévő percekben az Acélbikák rendkívül tudatosan játszottak, magabiztosan őrizték előnyüket, miközben több helyzetet is kialakítottak. Ami a lényeg, az utolsó felvonás 2-0-s dunaújvárosi előnynél kezdődött.

Fotók: Veres Nándor, www.szekelyhon.ro

40. perc Vége a harmadnak, az eredmény maradt 2:0, ide.

 

34. perc Adorján vétke bottal akasztás, emberelőnyben az Acélbikák.

31. perc Papp Viktor találatával már 2:0-ra vezetünk!

28. perc Gröschl küldik ki kétperces pihenőre.

24. perc Egy kontrából Szappanos és Pavuk indult meg, utóbbi megszerezte a vezetést!

1. harmad - összefoglaló

A MOL Liga idei döntője mindenképpen formabontó, hiszen még az eddigi négy döntőben sosem fordult elő, hogy hat mérkőzésig eljussanak a csapatok. A mérkőzés előtt a dunaújvárosi hívek persze csapatuk felkészültsége mellett abban is bízhattak, hogy a play-offban eddig mind a négy idegenbeli mérkőzésüket megnyerték. Óvatosan kezdték a találkozót a csapatok, ami eddig nem volt jellemző a párharcra, viszont a kapuk előtt sokszor folyt a játék. Míg a megelőző meccseken inkább a mezőnyben járt a korong. A harmad fele telt el, amikor a csapatok sebességet váltottak, egy másodpercet nem lazsáltak a játékosok. Volt olyan, hogy húsz másodperc alatt mindkét kapu előtt kialakult egy hatalmas ziccer. A 14. percben Hüffnert kiállították, a csíkiak beszorították az Acélbikákat, de egy óriási helyzeten kívül különösebben nagy baj nem volt a DAB kapuja előtt. A harmadból már nem volt hátra kettő perc, amikor a dunaújvárosiak is előnyhöz jutottak, gyorsan felálltak, három nagy bombát kapura is küldtek, viszont a kipattanó korongokból nem sikerült gólt lőniük. Így az első húsz perc után 0-0 volt az állás.

19. perc Szőcs kapott kétperces kiállítást bottal akasztásért. Az állás még mindig 0:0.

13. perc Hüffnert kiállítják, emberelőnyben a Csíkszereda.

10. perc Tíz perc elteltével az állás 0:0.

 

17:24 Kezdődhet a harc!

Megkezdődött a jégkorong MOL Liga döntőjének hatodik mérkőzése. A csapatok Csíkszeredában az alábbi összeállításban kezdték a mérkőzést.

HSC Csíkszereda - Dab.Docler

Csíkszereda, 2500 néző. Vezette: Varjú, Iliescu, Butucel, Gangel.

Csíkszereda: Kozuch - Góga, Papp Sz., Mihály, Novak, Hurtaj, Kósa, Péter, Kmit, Becze, Fadrny, Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Moldován, Tranca, Flinta, Nagy I., Molnár Zsombor, Szőcs. Edző: Gál Sándor.

DAB: Sevela - Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos, Hüffner, Nagy R., Gröschl, Virág, Vaszjunyin, Tőkési, Szabados, Mihalik, Azari, Strenk, Somogyi, Papp V., Kiss Á. Edző: Stephan Lundh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!