Jégkorong

2015.03.13. 20:55

DAB: Debrecenben nem volt esély

Debrecen - Magyar Kupa mérkőzésen péntek este Debrecenben szerepelt a Dab.Docler jégkorongcsapata. A dunaújvárosiak sima 7-2-es vereséget szenvedtek.

Agárdy Csaba

Debreceni HK - Dab.Docler 7-2 (1-0, 4-2, 2-0)

Debreceni Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Németh, Haszonits, Vincze, Kis-Király.

Debrecen: Borodin Csíki, Voronov 2, Ladányi (4), Hári 1 (3), Berta 2 (1) Sadikov, Wéber, Dancsfalvi 1, Vaszjunyin, Sijka 1 (1) Prakab, Tőkési, Kurilyuk, Okos, Odnoga (2) Vincze. Edző: Jevgenyij Muhin.

DAB: Sevela Dörök, Hüffner, Croteau, Somogyi, Gröschl (1) Hruby, Martine 1, Galanisz (1), Azari, Szappanos 1 Nagy R. (1), Mestyán, Pavuk, Szepessy M., Peterdi Léránt (1), Erdélyi, Kovács, Szepessy B., Magosi. Edző: Donald MacLean.

A mérkőzés előtt Donald MacLean lapunkban nyilatkozta, hogy szeretnék szépen zárni a szezont, ezért teljes erővel készülnek a Magyar Kupa mérkőzésekre, de leginkább talán a döntőre. Tegnap a selejtezőben eddig veretlen két csapat mérte össze tudását. Ebben a szezonban volt már rá példa, hogy tragikusan kezdett egy mérkőzést a DAB, most is így történt. Igaz, az első harmad után csak 1-0-ra vezettek a hazaiak, de a második harmadban hat perc alatt három gólt kapott a DAB, ami azért mindenképpen hidegzuhanynak tekinthető. A 29. percben Martine révén szépítettek az Acélbikák, de még ebben a harmadban Berta Ákos vette be Sevela kapuját. A harmad vége előtt harmincöt másodperccel Szappanosnak még sikerült visszahoznia a reményt (5-2).

A befejező játékrészből hét perc telt el, amikor Berta ismét betalált. Az 59. percben ezután még Dancsfalvi is eredményes volt, így megszégyenítő vereséget szenvedtek az Acélbikák a debreceniek otthonában (7-2). A DAB március 17-én kedden még a MAC otthonában szerepel, de az eredménytől függetlenül a Debrecennel együtt már bejutott a Magyar Kupa székesfehérvári négyes döntőjébe.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!