Jégkorong

2015.02.25. 20:32

Döntő a Bikák nélkül - Egy lőtt góllal nehéz mérkőzést nyerni

Dunaújváros – Nem került a jégkorong MOL Liga döntőjébe a Dab.Docler csapata. Szerdán sorozatban negyedszer is kikapott az Érsekújvártól és ez megpecsételte sorsát.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Érsekújvár 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kincses, Halassy, Váczi, Soós.

DAB: Kalnins (Sevela) – Nagy R., Mestyán, Pavuk, Azari (1), Szappanos – Pozsgai, Hüffner, Croteau, Somogyi, Galanisz – Hruby, Léránt, Eskelinen (1), Gröschl 1, Peterdi – Erdélyi, Kovács, Szepessy, Magosi. Edző: D. MacLean.

Érsekújvár: Krajcovic – Huba (1), Král, Podstavek, Frolik, Tábi – Hrudik 1, Durco, Stefanka M. 1 (1), Uram (1), Weissmann 1 – Baron, Kowalczyk, Klobúcnik, Faith, Polcik – Sucharda, Siska, Púchovsky (1), Stefanka O., Rejzek (2). Edző: Lubomir Hurtaj.

A dunaújvárosi csatár, Galanisz Nikandrosz teljesítményén nem múlt semmi. Négy gólt lőtt az elődöntő öt mérkőzésén. Fotó: Ady Géza

Egyértelmű volt a képlet a tegnapi mérkőzés előtt, a DAB számára csak a győzelem jelentette volna a túlélést. A dunaújvárosi csapat ennek megfelelően kezdte a találkozót, de sajnos mint az elődöntő eddigi találkozóin, csak helyzetig jutottak az Acélbikák. Az érsekújváriak rutinos játékosai viszont nem kegyelmeztek a mieinknek.

Weissmann a 7. percben szerzett vezetést, majd a második harmadban két perc alatt kétszer voltak eredményesek a vendégek. A dunaújvárosiak ezután kicsit összetörtek, de néhány perc után magukhoz tértek és több nagy helyzetet is kialakítottak. Viszont a góllövés továbbra sem sikeredett, miközben az érsekújváriak kontrái életveszélyesek voltak. Többször szükség volt a Kalnins helyére beállt Sevela bravúrjára. Nagyon úgy nézett ki, ahogy mondani szokás: ha reggelig játszanak a csapatok, a DAB akkor sem szerez gólt. Az 51. percben mégiscsak megtört a jég, egy nagyon szép támadás végén Gröschl volt eredményes.

Ezután közel tíz perce volt a DAB-nak arra, hogy egyenlítsen vagy megfordítsa az eredményt, de nem sikerült újabb gólt szereznie. Még az utolsó percben is volt két ziccere a dunaújvárosi csapatnak, igaz ekkor már Sevela kapus helyett is mezőnyjátékos volt a pályán. Az érsekújváriak 3-1-es győzelme azt jelenti, hogy összesítésben 4-1-re bizonyultak jobbnak az Acélbikáknál, így esélyük van arra, hogy megvédjék a Miskolc ellen MOL Liga elsőségüket. Az eredmény azt is jelenti, hogy a magyar bajnok a Miskolc csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!