Jégkorong

2014.12.16. 20:10

Junior jégkorong-vb: a magyar válogatott Ukrajna ellen játszik

Dunaújváros - A divízió I/B-s junior jégkorong-világbajnokságon kedden szünnap volt. A vébé szerdán folytatódik. A magyar válogatott a Dunaújvárosi Jégcsarnokban 16.30 órakor Ukrajna ellen korcsolyázik jégre.

Agárdy Csaba

A magyar fiúk rengeteg helyzetet dolgoztak ki eddig a világbajnokságon, de csak három után örülhettek. Mindhárom gólt a franciáknak lőtték a mieink (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Válogatottunk az eddigi két meccse közül az egyiket büntetőlövésekkel 1-0-ra megnyerte Lengyelország ellen, akik egy éve egy osztállyal feljebb, a divízió I/A-ban szerepeltek. Arról nem is beszélve, hogy a mieink pedig a divízió II/A-ból jutottak a mostani osztályukba. Vagyis jól kezdődött a vébé Rich Chernomaz csapata számára. A folytatás sem volt rossz, hiszen a franciák ellen 2-0-ra, majd 3-2-re is vezettünk, de a végén a franciák nyertek 4-3-ra.

Ami két meccs után bizonyosan mondható, a magyar válogatott erős. Rengeteget korcsolyáznak, gyorsak és ha kell, kíméletlenül leütközik az ellenfelet. Amivel gond van, az a helyzetkihasználás. A lengyelek ellen ötvenhétszer lőtt csapatunk kapura, gól nélkül, és ez talán sporttörténeti bravúr. De van ilyen, amikor egy válogatott bármilyen jól is játszik, lehet látni, ha reggelig alakítja ki a helyzeteket, akkor sem ér el gólt. Nos, a lengyelek elleni egy ilyen találkozó volt. A franciák ellen sikerült három gólt szerezni, amivel mérkőzést lehet nyerni, de a csapat kapott két szerencsétlen gólt, míg ezúttal is kimaradt sok helyzet.

A Dab.Docler jégkorongozói közül a többszöri keretszűkítés után csak a hátvéd Hruby Gellért maradt a vb-csapatban. Nos, a dunaújvárosi védő eddig nem okozott csalódást, biztos pontja a válogatott védelmének. A plusz/mínusz mutatója nulla, ami nem rossz, hiszen kilenc olyan játékos is szerepel a nemzeti csapatunkban, aki mínuszban van. A kanadai táblázaton a legjobb helyen a mieink közül Vincze Péter áll, aki két góljával és egy gólpasszával hárompontos, és ez a hetedik helyet éri a mezőnyben.

Azért ne feledkezzünk el arról, hogy a válogatottnak tagja két olyan játékos, aki itt nevelkedett Dunaújvárosban, és csak néhány éve igazolt Székesfehérvárra. Erdély Csanád és Hamvai Szilárd egyaránt kulcsembere csapatunknak.

A szünnap után három újabb mérkőzéssel folytatódik a vébé. A Kazahsztán - Franciaország meccs 13 órakor, a Magyarország - Ukrajna találkozó 16.30 órakor, míg a Lengyelország - Japán összecsapás 20 órakor kezdődik.

Rich Chernomaz munkáját a világbajnokság alatt az a Szilassy Zoltán segíti, aki nemrég még a Dab.Docler felnőtt csapatának másodedzője volt Stephan Lundh mellett, így értékelte az eddigieket:

- Nincs semmi baj, A lengyelek ellen nagy fölényben játszottunk, de van ilyen, hogy minden kimarad. A franciák elleni mérkőzés tanulsága az, hogy kezelni kell tudni azt a helyzetet, ha előnnyel megyünk az utolsó harmadra. Jó a csapat állapota, jó a hangulat. Sétáltunk egyet a Duna-parton, majd délután tartottunk egy edzést...




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!